Írástani tartalom

E cikkben a blogom rovológiai (magyar ősírástani) bejegyzéseit sorolom fel, amelyeket az olvasó a címre kattintva el is érhet. Lehetnek néhányan, akik meghökkenve állnak az itt megismerhető új felfedezések - mint például az 1. ábrán látható rakamazi hieroglifikus mondat - előtt. Nekik ajánlom a Magyar hieroglif írás c. kötetem tanulmányozását, amelyben a közel 50 évi kutatásaimnak köszönhetően feltárult elméleti eredményeket tankönyvszerűen adom elő, kiegészítve az újonnan felismert írásemlékek leírásával és közel 1000 ábrával. E kötet alapján (esetleg ismételt, alapos átolvasás után) jobban megérthetők az alábbi cikkek is. 
A csempeszkopácsi templom, amelynek két csodaszép és tanulságos rovológiai nevezetessége is megtekinthetőMagyarszombatfai csupor a kereszt alakú virágkompozícióvá vált Dana és alatta a két kacskaringó és a tengely által alkotott ten szójelekkel, az együttes olvasatuk: Dana ten (mai magyarsággal: Dana isten


Ha Ön, kedves olvasó eddig eljutott a cikk olvasásával, akkor megérdemel egy kis ajándékot, egy különleges nyaralási ötletet.  Elfogadna olyan ajánlatot, amiben nem csak őrségi szállás, hanem némi kulturális csemege is van? Akkor megtalálta! Ajánljuk magunkat! Ez persze nem mentes minden önérdektől, viszont kétségtelenül egyedi. Az általunk javasolt őrségi szálláson a magyar hieroglif írásról is folytathat eszmecserét, nem is beszélve a Sindümúzeum díjtalan meglátogatásáról az itt eltöltött nyaralás alkalmával. S mindez (a beszélgetés és a Sindümúzeum is) teljesen díjtalan. Amennyiben Ön az őrségi szállás félpanzióvalőrségi szállás medencévelőrségi szállás SZÉP-kártyávalőrségi szállás Őriszentpéteren, netán az őrségi szállás Szalafőn keresőkulcsok mentén keres magának egy őrségi lakosztályt, vagy őrségi szálláshelyet az írástudomány és a szép táj mellé, akkor mi tudjuk ajánlani a legkedvezőbb megoldást! Az írástörténet és az őrségi jelkincs iránt érdeklődő igényesek, mint feltehetően Ön is,  aligha találnak jobbat a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóháznál, e jellegzetes őrségi szálláshelynél, mert írástörténész által működtetett Cserépmadár szállás és Csinyálóház Veleméren is csak egy van. Igazán kár lenne haboznia, inkább hívja a 06(20)534-2780-as telefonszámot a rovológus által vezetett őrségi szállás lefoglalása végett!
Onogesius hun vezér szobra a Csinyálóház (egy különleges őrségi szállás) alatt áll és vár a Teremtővel való koccintásra, "Inkább vagyok itthon Etele szolgája, mint vagyonos ember idegenben"

1 megjegyzés:

  1. Turai Kamil: Kedves Géza! - Hadd osszam meg Veled, a legilletékesebbel, hogy mit jelentettek nekem egykor (és most) a Varga-szakkönyvek. A kecskeméti tanitóképző főiskolán ( s mellesleg a pesti Károli-bölcsészkaron) tanitva, jó negyedszázada - a vallásfilozófia s esztétika mellé - 'felvállaltam' ( a NAT szellemében) a "magyarságtant" is. De én nem óvodás környezet-tant oktattam, hanem magyarság-eredet-tant. S ebben a Te könyveid DÖNTŐEN hatottak rám - és hallgatóimra. A másik két zseniális Vargávl emlegettelek ( Csaba: Jel,jel, jel + Zsigmond, a debreceni kelet-tudós). Noha magam 'bokádig se érek' a rovásértésben, magyarság-mentésben (bár irtam egy Magyar metafizikát, ez mantra-nyelvfilozófia), mélységes hálával és tisztelettel gondolok Rád. Nem is véltem volna, hogy még ilyen fiatalosan élsz - vlahogy Körösi Csoma korábhelyeztelek, hehe!

    VálaszTörlés