2018. április 4., szerda

Áprilisi tréfa-e a Magyar hieroglif írás?

Annamária: Emlékeim szerint az egyiptomiaknak voltak hieroglif írásjelei.....nem a magyaroknak. Bár lehet, ez az április elseji tréfák közé tartozik??
Kezelés1. ábra. A Magyar hieroglif írás c. kötet címlapja
Géza: Kedves Annamária! A kérdésed időszerű, mert minden hülye egyiptológusnak azonnal ez jut az eszébe. Vagyis éppen ideje tisztázni a kérdést. Eddig négy szakképzett barom bukott le, amikor a címet olvasva felböfögni méltóztattak a "tudománytalan" jelzőt. Mert ők is így tudták, mint te, de persze rosszul tudták. Három egyiptológus volt közülük. Az egyiknek mondtam is, hogy ha maga egyiptológus, akkor azt is tudnia kell, hogy a hieroglifa egy görög szó, ami nem azt jelenti, hogy "egyiptomi", hanem azt, hogy "szent véset". S hogy ezért ez egy írástani szakkifejezés, amit az írástörténészek használnak is. Például a hettita (újabban luviai) hieroglif írás esetében is, amelyiknek szintén semmi köze nincs sem az egyiptomi hieroglif íráshoz, sem Egyiptomhoz. Erre azt mondta a mi nagyképű és ostoba egyiptológusunk, hogy valóban, ez egy kései szó. Vagyis tanulta a seggfej, de a tanultakra nekem, tanulatlan suttyó parasztnak kellett emlékeztetnem. S nem a tudás, hanem a másként gondolkodók (vagy egyáltalán a gondolkodók) iránti olthatatlan gyűlölet bukik ki belőle, ha valami újat hall - mert elsősorban erre tanították az egyetemen. Mint a borjúból az elbődülés, ha meglátja az új kaput. De persze az eszébe sem jutott, hogy a közel 50 év kemény munkájával elvégzett eredményes és értékes munkám letudománytalanozása miatt bocsánatot kérjen. Becsületet nem lehet tanulni. Azt vagy hoz hazulról, vagy nyugodtan keresztet vethetünk rá.A negyedik történész volt. Ő azt mondta, hogy ha ilyen (mármint magyar hieroglif írás) lenne, akkor azt neki tanították volna az egyetemen. Amikor elmagyaráztam a seggfejnek, hogy vannak felfedezések is s ez az írás, amit felfedeztem, valójában nem teljesen ismeretlen a Tudomány előtt, mert például az X alakú hieroglifánkat a néprajzosok is nyilvántartják, mint apotropaikus, azaz óvó-védő jelet, csak azt nem tudják róla (mert a székely írást gyűlölik és nem hajlandók ismerni), hogy ez az X elolvasható. Ez a történész végül azt mondta, hogy olyan szavakat kellene használnom, amit a közönség ért és úgy kellene őket használnom, ahogyan a közönség érti. Erre az elképesztő baromságra azt válaszoltam, hogy én a hieroglifa szót a maga helyén és a megfelelő, szótárakban is olvasható jelentéssel használom, a közönségnek viszont nincs joga ezt rosszul ismerni. Nyilvánvalóan nem az a cél, hogy a tudatlansághoz igazodjunk, hanem az, hogy tanítsuk a szakképzetteket is, meg a szakképzetleneket is.Ha a szakképzettek is ennyire hülyék, akkor neked sincs miért szégyenkezned. Tanulnod azért kellene! Például javaslom a könyvem elolvasását! Ha nincs pénzed a megvásárlására, akkor kiveheted könyvtárból is. Köszönöm az észrevételt!***A nyájas olvasó nyilván vigasztalódásra szorul. Ennek érdekében közzéteszem azt a kitűnő zeneszámot, amit e cikk írása közben hallgattam. Hallgassa szeretettel és megnyugvással!

Joe Bonamassa with Beth Hart - I'll Take Care of You  További cikkek

A csempeszkopácsi templom, amelynek két csodaszép és tanulságos rovológiai nevezetessége is megtekinthetőA csempeszkopácsi templom kapubélletének Isten országa olvasatú hieroglifikus mondatjeleHa Ön, kedves olvasó eddig eljutott a cikk olvasásával, akkor megérdemel egy kis ajándékot, egy különleges nyaralási ötletet.  Elfogadna olyan ajánlatot, amiben nem csak őrségi szállás, hanem némi kulturális csemege is van, ami nem kerül túl sokba? Akkor megtalálta! Ajánljuk magunkat! Ez persze nem mentes minden önérdektől, viszont kétségtelenül egyedi. Az általunk javasolt őrségi szálláson a magyar hieroglif írásról is folytathat eszmecserét, nem is beszélve a Sindümúzeum díjtalan meglátogatásáról az itt eltöltött nyaralás alkalmával. S mindez (a beszélgetés és a Sindümúzeum is) teljesen díjtalan. Amennyiben Ön az őrségi szállás félpanzióvalőrségi szállás medencévelőrségi szállás SZÉP-kártyávalőrségi szállás Őriszentpéteren, netán az őrségi szállás Szalafőn skeresőkulcsok mentén keres magának egy őrségi lakosztályt, vagy őrségi szálláshelyet az írástudomány és a szép táj mellé, akkor mi tudjuk ajánlani a legkedvezőbb megoldást! Az írástörténet és az őrségi jelkincs iránt érdeklődő igényesek, mint Ön is,  aligha találnak jobbat a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóháznál, e jellegzetes őrségi szálláshelynél, mert írástörténész által működtetett Cserépmadár szállás és Csinyálóház Veleméren is csak egy van. Igazán kár lenne haboznia, inkább hívja a 06(20)534-2780-as telefonszámot a rovológus által vezetett őrségi szállás lefoglalása végett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése