2022. február 18., péntek

Pécsi előadássorozat a székely írás eredetének kutatásáról

A pécsi Civil Közösségek Házában, a Szent István tér 17. szám alatt egy 4 előadásból álló sorozatot tartok A székely írás eredetének kutatása összefoglaló címmel és témakörrel. E sorozatban az alábbi cikkekben olvasható résztémákról beszélek (az időközben megtartott előadásokról készült videót mellékelem). A cikkeket az érdeklődők kedvéért dolgoztam ki részletesen. Nyilvánvaló, hogy az előadás során nem pontosan így fogom előadni a témákat és talán nem is lesz idő mindezek elmondására. Éppen ezért lehetnek hasznosak ezek az alábbi cikkek. Vélük együtt teljesebb képet kaphat az olvasó és - ha kérdése lenne - könnyebben meg tudja azt fogalmazni az előadás után. Amire tisztelettel meghívom mindazokat, akiket a székely írás és az írás eredete, a kutatás helyzete (1) és módszertana érdekel.



Első előadás

A székely írás eredeztetését akadályozó módszertani hibák (cikk)




Második előadás







Harmadik előadás







Negyedik előadás


Magyar szó- és mondatjelek, hieroglifikus írásemlékek (cikk)






Ötödik (tervezett) előadás

Hímes tojások olvasata (tervben)




Jegyzet

(1) Az előadás hallgatósága előtt láthatóvá válik és dermesztő élességgel bebizonyosodik az akadémikus "tudomány" tökéletes csődje és alkalmatlansága a székely írás eredeztetésére.


Irodalom

Kőkori eredetű a rovásírás - Varga Géza a székely  hieroglifikus írást kutatta (a Tolnatáj televízió filmriportja az előadásról)

Varga Géza: Magyar hieroglif írás, Írástörténeti Kutatóintézet, Budapest, 2017.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése