2019. március 6., szerda

Tudományos álláspontok cenzúrája a fészbukon

A közelmúltban figyeltem fel a cikkeim ellen folytatott üldözés és cenzúra újabb - ezúttal fészbukos - fordulójára. Az olvasó rögvest ki is próbálhatja, hogy ez az üldözés létezik-e: próbálja meg megosztani a fészbukon ezt a cikket az alul lévő gombok segítségével. Nekem nem sikerül. 


1. ábra. A Hungaryfirst-ön megjelent cikkeim megosztását is megakadályozza a fészbuk


E tudományos(?) alapozású hajszának lassan már története van. 



Elsőként a Kurultájról tiltotta ki két könyvemet Bíró András biológiatanár, mert az egyik, ott akadémikus ihletésű hazugságokat árulni kívánó könyvkereskedő nem akart konkurrenciát a saját portékájának.

Ezt követően a wikipédiáról töröltek ki néhány szócikket és megfogalmazást, amelyek az én álláspontomat ismertették. A dolognak az adja a báját, hogy az egyik wikipédia-szerkesztő állítása szerint a Magyar Nemzeti Múzeumból kaptak hozzá két levélben (valótlan tartalmú - VG) eszmei alapozást, miszerint pl. a budapesti hun jelvény nem jelentős lelet. Amikor erre rákérdeztem egy múzeumi beszélgetés során, akkor a múzeum három felső vezetője tagadta e két levél elküldését, bár a wikipédiás kapcsolat létét elismerték. Kaptam ugyanakkor tőlük egy pecsétes igazolást is, miszerint ezt a leletet jelentősnek tekintik. Nyilván ezért is van kiállítva a múzeumban. Ezt az igazolást közzétettem és felhívtam rá a wikipédia-szerkesztők figyelmét is, de hiába. A budapesti hun(?) jelvény szócikkét könyörtelenül kitörölték. 

Ugyanakkor tény, hogy a budapesti hun(?) jelvény az egyik legkorábbi rovásemlékünk s a rovásírás egyéb emlékei ismertetésének egyébként a wikipédia bő teret ad. Ha az olvasó kíváncsi a budapesti hun(?) jelvényre, akkor arról nem sokat tud meg a wikipédián. A személyes szócikkemben szerepel róla egy semmitmondó bekezdés, miközben ezt a szócikkemet a tudománytalan kategóriába sorolták. Nem teljesen világos, hogy mit jelent ez a tudománytalan besorolás. Talán a születési évszámom tudománytalan benne? Mindenesetre a Makovecz Imre által alapított  Országépítő c. folyóiratot nem sorolták a tudománytalan kategóriába, pedig közölte négy cikkemet. Nem sorolták a tudománytalan kategóriába a Magyar Nemzeti Múzeumot sem, bár ott meg ki van állítva az általam közölt és letétbe helyezett budapesti hun(?) jelvény. 

Ez az eljárás néhány szerkesztő elképesztő gyűlöletéről, inkorrektségéről és az ellenem folytatott eljárás szervezettségéről tanúskodik. 

Harmadikként a fészbukon kapom sorra a kitiltásokat. Egy év alatt hatszor, egy-egy hónap időtartamra. Utóbb azt is megemlítették, hogy a végleges kitörlésben is részem lehet. Azt, hogy mit követtem el, ma sem tudom. Védekezésre nincs lehetőség, ez a legsötétebb kádi bíráskodás példája. 

Eközben hírt kaptam arról, hogy egy kutatótársam (vagy inkább konkurrensem?), aki a trilógiájában 200 alkalommal említette a nevemet és válogatott - ám megalapozatlan - vádakkal illetett benne, megkérte az egyik könyvesbolt vezetőjét, hogy az említett munkájára válaszként írt füzetemet ne árúsítsák. A bolt engedelmesen fel is szólított, hogy vigyem el tőlük a náluk lévő példányokat. Mint arról a boltvezető tájékoztatott, a művet nem olvasták, fogalmuk sem volt arról, hogy mi van benne, mégis engedelmeskedtek a "jóakaróm" felszólításának, mert "olyan kedves ember volt". Ez a kedves ember a saját, egy riportban megjelent beismerése szerint Ceausescu politikai tisztje volt.  

A szervezett hajsza megengedi azt a feltevést is, hogy a kivégzőbrigád titkosszolgálati kapcsolatokkal is rendelkezhet s nem átallja azt tudományos álláspontok elhallgattatása érdekében felhasználni. Ez a módszer összefüggésben lehet az etikai szintjükkel is.

Például mostanában készültem el A veleméri világmodell frank és indián párhuzama c. cikkemmel, ami megjelent a hungaryfirst-ön is. Ha ezt a bejegyzésemet meg kívánom osztani, akár a blogomból, akár a hungaryfirst-ből, akkor ezt az álságos üzenetet írja ki a fészbuk: "Az üzeneted nem sikerült elküldeni, mert más Facebook-felhasználók által sértőnek talált tartalom található benne." 

Javaslom az olvasónak, hogy nézze át a cikket és döntse el, hogy van-e ok erre a szigorú cenzúrára és az mi lehet. Ugyanezt az ellenőrzést megteheti a blogom további cikkeivel is. A helyes megfejtést beküldőket meghívom egy kávéra a veleméri Cserépmadár szálláson.

E cikkemet (és a többi cikkemet is, legyen annak bármi a tartalma) a fészbuk látatlanban letiltja. Ha holnap írok egy új cikket, akár egy rózsaszin leányregényt is, annak közreadását a fészbuk megakadályozza az első pillanattól kezdve. Ennek okát nem közli, csupán feltehetem, hogy az akadémikus áltudomány néhány képviselője és a baráti körük nem bírja a kritikát, amint a magyar nemzeti íráskultúrát (vagy az erről előadott álláspontomat) is nagyon rühellheti, álszerény személyemet csak a sor végén említve.  

Nos, mondanom sem kell, hogy ez a hajsza nem csökkenti a munkakedvemet és a cikkeim olvasottságát is lehetetlen nullára csökkenteni. A tisztánlátás érdekében újabb és újabb cikkekben fogom elvégezni a rovológia területén adódó kritikai feladatokat. Rendet kell már tenni a székely írás eredeztetése területén s erre - a jelek szerint - más nem képes. Megköszönöm az olvasónak, ha a cikkeim megosztásával kifejezi a cenzúra elleni tiltakozását!


Irodalom





"Tudományos" cenzúra a Kurultájon?







A veleméri Csinyálóház egy különleges őrségi szállás (két háló, fürdőszoba, étkezőkonyha, 5 ágy, nagy terasz)  a kertjében lévő tóka tündérrózsái és a levelein napozó békák érdekes látnivalót kínálnak öregnek és fiatalnak 


További blogbejegyzések

A veleméri Szentháromság-templom, amelynek két rovológiai nevezetessége is megtekinthető


Ha Ön, kedves olvasó eddig eljutott a cikk olvasásával, akkor megérdemel egy kis ajándékot, egy különleges nyaralási ötletet.  Elfogadna olyan ajánlatot, amiben nem csak őrségi szállás, hanem némi kulturális csemege is van, ami nem kerül túl sokba? Akkor megtalálta! Ajánljuk magunkat! Ez persze nem mentes minden önérdektől, viszont kétségtelenül egyedi. Az általunk javasolt őrségi szálláson a magyar hieroglif írásról is folytathat eszmecserét, nem is beszélve a Sindümúzeum díjtalan meglátogatásáról az itt eltöltött nyaralás alkalmával. S mindez (a beszélgetés és a Sindümúzeum is) teljesen díjtalan. 


Amennyiben Ön az őrségi szállás félpanzióvalőrségi szállás medencévelőrségi szállás SZÉP-kártyávalőrségi szállás Őriszentpéteren, netán az őrségi szállás Szalafőn keresőkulcsok mentén keres magának egy őrségi lakosztályt, vagy őrségi szálláshelyet az írástudomány és a szép táj mellé, akkor mi tudjuk ajánlani a legkedvezőbb megoldást! 

Az írástörténet és az őrségi jelkincs iránt érdeklődő igényesek, mint Ön is,  aligha találnak jobbat a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóháznál, e jellegzetes őrségi szálláshelynél, mert írástörténész által működtetett Cserépmadár szállás és Csinyálóház Veleméren is csak egy van. Igazán kár lenne haboznia, inkább hívja a 06(20)534-2780-as telefonszámot a rovológus által vezetett őrségi szállás lefoglalása végett!



A veleméri Csinyálóház (egy különleges őrségi szállás) mellett várja a felújítást a százhúsz éves pajta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése