2018. július 5., csütörtök

Levél Sosztarits Ottó úrnak, a szombathelyi ISEUM igazgatójának


1. ábra. Bronzkori jelvény Ócsáról (balra), a Yazilikaya-i  hettita sziklapantheon egyik sziklába faragott mondatjele (középen) és ezek pontos megfelelője a szombathelyi Iseumban (jobbra), a magyar hieroglif írás jeleivel írt írásemlékek az Ószövetségben Óg királyként emlegetett Óg sar "Óg úr", az ogur népek névadó ősének nevét őrzik


Tisztelt Sosztarits Ottó igazgató úr!

A figyelmébe ajánlom a múzeumuk területén talált, vakolatra festett mondatjelek ("eget tartó fa/oszlop" ábrázolási konvenciók) honfoglalás kori párhuzamát bemutató cikkemet, amelyben további megfeleléseket is bemutatok. Mindegyiknek jellemzője, hogy el lehet olvasni őket, mert a magyar hieroglif írás (a székely írás elődjének) jeleiből vannak összerakva. 

Mellékelem egy másik cikkemet is, amelyben ennek az Iseumban kiásott ábrázolási konvenciónak pontos bronzkori megfelelőjére hívom fel a figyelmet. 

Örvendenék és megköszönném, ha ezek lehetséges összefüggéseiről elmondaná a véleményét! Kérem, legyen szíves ezeknek az összefüggéseknek a feltárásában segíteni!

Üdvözli: Varga Géza írástörténész




2. ábra. A székely írás "o/ó" (Óg) és "s" (sar/sarok) jelei, az égbolt ívét ábrázoló "o/ó" rovásbetű azért fordult függőlegesre, mert egy fapálcába nem lehet vízszintes jelet róni








További blogbejegyzések




A veleméri műemléktemplom, amelynek két tanulságos rovológiai nevezetessége is megtekinthető


Ha Ön, kedves olvasó eddig eljutott a cikk olvasásával, akkor megérdemel egy kis ajándékot, egy különleges nyaralási ötletet.  Elfogadna olyan ajánlatot, amiben nem csak őrségi szállás, hanem némi kulturális csemege is van, ami nem kerül túl sokba? Akkor megtalálta! Ajánljuk magunkat! Ez persze nem mentes minden önérdektől, viszont kétségtelenül egyedi. Az általunk javasolt őrségi szálláson a magyar hieroglif írásról is folytathat eszmecserét, nem is beszélve a Sindümúzeum díjtalan meglátogatásáról az itt eltöltött nyaralás alkalmával. Amennyiben Ön az őrségi szállás félpanzióvalőrségi szállásmedencévelőrségi szállás SZÉP-kártyávalőrségi szállások Őriszentpéteren, netán az őrségi szállások Szalafőn keresőkulcsok mentén keres magának egy őrségilakosztályt, vagy őrségi szálláshelyet az írástudomány és a szép táj mellé, akkor mi tudjuk ajánlani a legkedvezőbb megoldást! Az írástörténet és az őrségi jelkincs iránt érdeklődő igényesek, mint Ön is,  aligha találnak jobbat a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóháznál, e jellegzetes őrségi szálláshelynél, mert írástörténész által működtetett Cserépmadár szállás és Csinyálóház Veleméren is csak egy van. Igazán kár lenne haboznia, inkább hívja a 06(20)534-2780-as telefonszámot a rovológus által vezetett őrségi szállás lefoglalása végett!






A szállásnak nevet adó veleméri cserépmadárka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése