2018. július 30., hétfő

Az új-mexikói Largo kanyon hieroglifái és magyar párhuzamaik

Megszoktuk már, hogy az amerikai indiánok népi és archaikus jelkészletében lépten-nyomon ismerős, a székely írás jeleivel és a magyar népi jelkincs hieroglifáival azonos rajzolatokra bukkanunk. Bár ennek az azonosságnak a puszta emlegetése is végtelenül tudománytalan minden tanult ember számára, ez a különös jelenség mégis, minden tankönyvi előírás ellenére is létezik és tapasztalható. Nincs ez másképpen az új-mexikói Largo kanyon sziklarajzai esetében sem, mert itt is találunk néhány indián - magyar párhuzamot. Ez a navaho indiánok területe, feltehetően tőlük származnak e sziklarajzok.

A tudománytalan jelzőt indokolatlanul használóknak pedig meg van engedve, hogy a harmincnál is több azonos jelre nálam jobb magyarázatot adjanak. Ami persze reménytelennek látszik, mert a Nemetz Tibor matematikussal elvégzett valószínűségszámításunk eredménye az volt, hogy ezek a hasonlóságok a genetikus kapcsolat (az írásrendszerek rokonságának, egy központból való származásának) a bizonyítékai. Az írás kőkori kialakulása innen, az indián-magyar egyezésektől indulva érthető meg. Pillanatnyilag ez a felismerés jelenti az írástan pillanatnyi csúcsteljesítményét. Ez egy tudományos igényű cáfolat nélküli felismerés a magyar hieroglif írás kőkori eredetéről. Ahhoz az egyelőre nem létező, még jobb, új hipotézishez, ami jobb lenne az általam kifejtettnél, persze dolgozniuk kellene a kritikusaimnak (pontosabban: a rámbődűlőknek), valamint intelligensnek sem ártana lenniük.  Ezek bizony kemény feltételek. Ráadásul elárulhatom: ha a fejük tetejére állnak, akkor sem találnak fogást a könyvemben kifejtett felismerésen, csak a hozzá nem értésük, a lustaságuk és a prekoncepciójuk fog nyilvánvalóvá válni. 

Egy idő után (miután elolvasták és megértették az általam vázolt összefüggésrendszert) elkerülhetetlenül le kell nyelniük a békát. A székely írás egy kőkori vallás jelképrendszeréből alakult ki, ezért hasonlítanak ennyire az indián jelek a magyar jelekre.

További cikkeim e tárgykörben:

Az új-mexikói Lobo kanyon magyar-azonos jelei


Hopi edény "jóságos, ragyogó úr" mondattal1. ábra. Sziklarajzok a Largo kanyonban2. ábra. Sziklarajzok a Largo kanyonban


 

3. ábra. A Largo kanyon égig érő fája (balra) és egy veleméri rajzos sindün látható megfelelője (jobbra, Sindümúzeum)4. ábra. A Largo kanyon másik égig érő fája (balra) és a székely írás "tprus" (tapar us "szabír ős") jele (középen) és egy magyar báni dénár (jobbra)

5. ábra. Largo kanyon két istenábrázolása (balra és középen), valamint a székely írás "nt/tn" (Ten "isten") jele (jobbra) 6. ábra. Largo kanyon folyóábrázolása (balra) és a székely írás "ü" (ügy "folyó") jele (jobbra)7. ábra. Largo kanyon napábrázolása (balra) és a székely írás "ly" (Lyukó) jele (jobbra)8. ábra. A Largo kanyon kacskaringója (balra) és egy gömöri tornácoszlop "folyó" jele9. ábra. Largo kanyon homokóra alakú jele (balra) és a székely írás "u" (ushu "őskő, fém, meteorvas") jele (jobbra)10. ábra. Largo kanyon fiatal növényt ábrázoló vésete (balra) és a székely írás "zs" (zsenge) jele
További blogbejegyzések
A veleméri műemléktemplom, amelynek két tanulságos rovológiai nevezetessége is megtekinthető


Ha Ön, kedves olvasó eddig eljutott a cikk olvasásával, akkor megérdemel egy kis ajándékot, egy különleges nyaralási ötletet.  Elfogadna olyan ajánlatot, amiben nem csak őrségi szállás, hanem némi kulturális csemege is van, ami nem kerül túl sokba? Akkor megtalálta! Ajánljuk magunkat! Ez persze nem mentes minden önérdektől, viszont kétségtelenül egyedi. Az általunk javasolt őrségi szálláson a magyar hieroglif írásról is folytathat eszmecserét, nem is beszélve a Sindümúzeum díjtalan meglátogatásáról az itt eltöltött nyaralás alkalmával. Amennyiben Ön az őrségi szállás félpanzióvalőrségi szállásmedencévelőrségi szállás SZÉP-kártyávalőrségi szállások Őriszentpéteren, netán az őrségi szállások Szalafőn keresőkulcsok mentén keres magának egy őrségilakosztályt, vagy őrségi szálláshelyet az írástudomány és a szép táj mellé, akkor mi tudjuk ajánlani a legkedvezőbb megoldást! Az írástörténet és az őrségi jelkincs iránt érdeklődő igényesek, mint Ön is,  aligha találnak jobbat a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóháznál, e jellegzetes őrségi szálláshelynél, mert írástörténész által működtetett Cserépmadár szállás és Csinyálóház Veleméren is csak egy van. Igazán kár lenne haboznia, inkább hívja a 06(20)534-2780-as telefonszámot a rovológus által vezetett őrségi szállás lefoglalása végett!


A szállásnak nevet adó veleméri cserépmadárka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése