2018. július 5., csütörtök

Levél Sosztarits Ottó úrnak, a szombathelyi ISEUM igazgatójának


1. ábra. Bronzkori jelvény Ócsáról (balra), a Yazilikaya-i  hettita sziklapantheon egyik sziklába faragott mondatjele (középen) és ezek pontos megfelelője a szombathelyi Iseumban (jobbra), a magyar hieroglif írás jeleivel írt írásemlékek az Ószövetségben Óg királyként emlegetett Óg sar "Óg úr", az ogur népek névadó ősének nevét őrzik


Tisztelt Sosztarits Ottó igazgató úr!

A figyelmébe ajánlom a múzeumuk területén talált, vakolatra festett mondatjelek ("eget tartó fa/oszlop" ábrázolási konvenciók) honfoglalás kori párhuzamát bemutató cikkemet, amelyben további megfeleléseket is bemutatok. Mindegyiknek jellemzője, hogy el lehet olvasni őket, mert a magyar hieroglif írás (a székely írás elődjének) jeleiből vannak összerakva. 

Mellékelem egy másik cikkemet is, amelyben ennek az Iseumban kiásott ábrázolási konvenciónak pontos bronzkori megfelelőjére hívom fel a figyelmet. 

Örvendenék és megköszönném, ha ezek lehetséges összefüggéseiről elmondaná a véleményét! Kérem, legyen szíves ezeknek az összefüggéseknek a feltárásában segíteni!

Üdvözli: Varga Géza írástörténész
2. ábra. A székely írás "o/ó" (Óg) és "s" (sar/sarok) jelei, az égbolt ívét ábrázoló "o/ó" rovásbetű azért fordult függőlegesre, mert egy fapálcába nem lehet vízszintes jelet róni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése