2019. december 21., szombat

Neparáczki Endre nem mond igazat, mert vannak honfoglaló nyelvemlékek

Ma reggel (2019. XII. 21-én) láttam egy riportot az M1-en, amelyben Dr Neparáczki Endre archeogenetikus, a Magyarságkutató Intézet Archeogenetikai Kutató Központjának igazgatója, a Szegedi Tudományegyetem kutatója valami olyasmit talált mondani, hogy nincsenek honfoglaló magyar nyelvemlékek. Pedig ilyenek léteznek s erről tudnia is kellene. A múzeumok polcain százszámra, ha nem ezrével találhatók a többnyire hieroglifikus (ősvallási jelentőségű szójelekkel írt), kisebb részben vegyes rendszerű (betűket és szójeleket is tartalmazó) rövid írásemlékek. Ezeket - közel 50 év kutató munkájának eredményeként - a  Magyar hieroglif írás c. kötetben mutattam be. A szakmai és etikai korlátok által gúzsba kötött "tudományos konszenzus" azonban megakadályozza ezek figyelembe vételét és hasznosítását. Ugyanez a helyzet a létező hun és avar nyelvemlékekkel is, amelyek a honfoglalók hieroglifikus szövegeivel egyetemben a székely rovásírás szójeleket, esetleg vegyes jelrendszert alkalmazó előzményei. A hun, avar és honfoglaló népesség egyformán magyar volt, amit a hieroglifikus nyelvemlékeik bizonyítanak a leginkább. Ezeket nem letagadni kell, hanem felhasználni.



1. ábra. A pécsi (szajki) avar szíjvég és a Gizella kincs avar készítésű turulos fibulájának mondatai nem a letagadást érdemlik


A kötetből (az általam működtetett veleméri Sindümúzeumot meglátogató szegedi kollégája segítségével) egy éve tiszteletpéldányt küldtem Neparáczki Endrének. Azt kértem, hogy mutassa meg Török Tibornak is. Így ismertem el és véltem támogathatónak a magyar őstörténet tisztázása érdekében végzett genetikai kutatásaikat. A gének ugyanis nem rögzítik a nyelvet és az identitást, ezért a genetikusoknak szükségük lehet a hieroglifikus szövegek olvasatára, ha valamit akarnak mondani a nyelvről is. Ez ugyan nem tartozik a genetika szakterületéhez, de nincs olyan szabály, ami megtiltaná egy genetikusnak, hogy segítsen egy nyelvészeti kérdés megválaszolásában. A válaszadáshoz azonban nem elegendő a genetika. A nyelv és az identitás csak a nyelvemlékek (esetünkben az újonnan elolvashatóvá vált hieroglifikus szövegek) ismeretében írható le. 





Egy idő után telefonon megkérdeztem Neparáczki Endrét, hogy sikerült-e belenéznie a kötetbe és mi a véleménye róla. Azt válaszolta, hogy nem olvasta, mert ez nem genetika. Valóban nem az. Azonban, ha genetikusként mégis a hun, avar és honfoglaló magyar nyelvemlékek létéről, vagy nem létéről kívánja tájékoztatni a széles nyilvánosságot, akkor azt illik kellő ismeretekre alapozva megtenni. A rendelkezésre álló nyelvemlékek letagadása magyar- és tudományellenes cselekedet. Ezeket nem elhallgatni, hanem kutatni és hasznosítani kell. Többek között azért is, hogy a fennmaradt hun, avar és honfoglaló magyar szövegekkel együtt értékelve, jobban lehessen hasznosítani a genetikai eredményeket is.






A genetikusok és az őket foglalkoztató Magyarságkutató Intézet vezetői úgy vélhetik, hogy a "tudományos konszenzus" álláspontjával menne szembe, ha írásemléknek tekintenék a kötetemben felsorolt hieroglifikus szövegeket. Csakhogy a tudomány feladata nem a konszenzushoz való igazodás. Ráadásul a székely írás eredeztetése kérdésében nincs is tudományos konszenzus. Száz év hazudozás után éppen mostanában ébrednek rá az önmaguknak, a tényeknek és egymásnak is ellentmondó akadémikus szerzők a totális szakmai és etikai csődjükre. 



4. Nagykörűi honfoglalás koriverez az Isten ligatúrával (középen), mellette a székely írás "us" (ős) hieroglifája (balra) és az "nt/tn" (Ten) hieroglifa (jobbra) 

Tetszik, vagy sem, minden tudósnak illik igazat mondania, akár egyezik ez mások véleményével, akár nem. Ha van egy sereg hun, avar és honfoglalás kori nyelvemlék, akkor arról kell tájékoztatni a nagyérdeműt és nem az ellenkezőjéről. 

Ráadásul éppen legutóbb hangzott el Róna-Tas András professzor úr szájából, hogy a székely írással írt szövegek is nyelvemlékek. S mivel a székely írás és a magyar hieroglif írás egymástól való éles elhatárolása nem lehetséges, Neparáczki Endre akár úgy is vehetné, hogy még az egzisztenciális rettegők és a rovológiában szakmailag eddig tájékozatlanok számára is engedélyezett a korai magyar írásemlékek kutatása, megértése és hasznosítása. 




5. ábra. A honfoglalás kori, de egy tovább élő avar csoporttól származó Bodrog-alsóbűi rovásírásos fúvókatöredék középső sorába a Nagyon nagy Lyukónak mondatot írták vegyes jelhasználattal (a lyuk szótövet a lyuk hieroglifával rögzítették, ami után betűzve írták az ónak szóvéget)



Irodalom

M1 Ma reggel (2019, XII. 21.), Megjelent a Magyarságkutató Intézet új, a honfoglalók származásáról szóló publikációja (riport)

Varga Géza: Török Tibor sem mond igazat, mert léteznek hieroglifikus avar nyelvemlékek

Varga Géza: Magyar hieroglif írás

Varga Géza: Karosi hunfoglalók, Révész László és Török Tibor nézeteltérése

Varga Géza: A rakamazi turul etnikumjelző hieroglifikus mondata

Varga Géza: A Bodrog alsóbűi rovásfelirat újabb olvasata: Lyukónak

Varga Géza: A II. karosi temető 29-es sírjából előkerült tarsolylemez hieroglifikus mondata

Varga Géza: A honfoglalók írásemlékei

Varga Géza: Hun és avar tartalom

Varga Géza: Párbeszéd a Tudomány embereivel és másokkal

Varga Géza: A rovológiában a "tudományos konszenzus" egy maffiaszerű csoportosulás blöffje

Varga Géza: Hozzászólás Róna-Tas András: A székelyek ősi kincse a rovásírás c. előadásához

Varga Géza: Monok István és az Országos Széchenyi Könyvtár történelemhamisító nyelvemlék-kiállítása

Varga Géza: Az akadémikus tudomány átadta a terepet, nem képes a székely írás eredeztetésére

Varga Géza: A Magyarságkutató Intézetnek, Dr. Horváth-Lugossy Gábor főigazgató úrnak

Varga Géza: 
A Magyarságkutató Intézet rovológiai teljesítménye










Ne fogadjon el utángyártott, lejárt szavatosságú, vagy sérült csomagolású őrségi szállást! Rovológus által vezetett eredeti hangulatú őrségi szállás csak nálunk! A néprajzilag hiteles, de a modern kor eszközeivel ellátott, elbűvölő természeti táj közepén (erdő és patak között) található őrségi szállás a csendre és békére vágyó igényeseknek való. A szállás lefoglalásához hívja most a 06(20)534-2780-as telefonszámot! Cserépmadár szállás és Csinyálóház (azaz kitűnő őrségi szállás) Veleméren is csak egy van.



A veleméri Cserépmadár szállás (egy 3 szobás, 11 férőhelyes őrségi szállás) Belső szobája



Onogesius hun vezér szobra a Csinyálóház (egy különleges őrségi szállás) alatt áll és vár a Teremtővel való koccintásra, "Inkább vagyok itthon Etele szolgája, mint vagyonos ember idegenben"

14 megjegyzés:

  1. Neparánczki Endre szégyelje magát,, játssza az okost. Nem kell írástudonaksem lenni, annak aki, olvasni, és az olvasót szőveget értelmezni tudja. Vagy ha amnéziába szenved..akkor nézzen tükörbe. OK.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is úgy gondolom, hogy nagyobb tudósi alázatra és kíváncsiságra lenne szükség a korai jeleink láttán. Oktatni kellene őket az egyetemeinken, mert a most onnan kikerülő fiatal szakemberek e téren legfeljebb jelzőosztogatásra vannak kiképezve.

      Törlés
  2. Kevés János Csaba a fészbukon: "Szerintem túlzás, hogy nem mond igazat, egyszerűen csak nem tud róla."

    VG: Elküldtem neki a könyvemet, amelyben erről van szó. Ez bizony nem menthető fel, mert tudatosan nem volt hajlandó elolvasni, azzal a felkiáltással, hogy ez nem genetika.

    Kevés János: "Szerintem ő nem olvasta a könyved és így nem is tudhatja, miről szól. Attól hogy megadtad neki a lehetőséget, még nem biztos, hogy élt vele."

    VG: Azonban, ha nem élt vele, pedig javasolták neki és a jelek szerint szüksége is lett volna rá, akkor ez mégis csak hiba. Telefonon elmondtam neki, hogy vannak hun stb. hieroglifikus nyelvemlékek s a kollégájának (aki a könyvet elvitte neki), meg Török Tibornak is elmondtam ugyanezt. Ha süket fülekre találtak az üzeneteim (mert nem fordítottak időt a nyelvi tények megismerésére, valamint egyébként is rettegtek a vélt "tudományos konszenzustól"), az nem lehet az ő mentsége. Ha az a baj, hogy félrevezeti a közönséget, amikor azt állítja, hogy nincs hun stb. nyelvemlék, akkor a könyv el nem olvasása nem mentség, hanem súlyosbító körülmény. Mert semmiképpen nem lenne szabad mondania, hogy nincs, ha van. A kutató dolga nem az, hogy letagadja a csillagot az égről, hanem, hogy feltárja a tényeket, akkor is, ha nem feltűnőek, vagy újszerűnek számító megállapításokról van szó (a nem is létező "tudományos konszenzus" hazugságait cáfolják). A kutató akkor is derítse ki az igazságot, ha eddig ismeretlen dologról van szó s különösen akkor vegye észre, ha tálcán kínálják neki és az ráadásul szükséges támogatást jelent az ő munkájának az értékeléséhez. Valótlanságot állítani semmilyen körülmények között nem lehet, mert az menthetetlen. Ha nem ért hozzá, akkor fogalmazzon óvatosan, vagy ne beszéljen róla. A nyelv egyébként sem tartozik a genetika tárgykörébe, csak egy társtudománynak számít (átfedések lehetnek, de ez nem ad jogot egy genetikusnak a súlyos írástani-nyelvi téveszmék terjesztésére).

    VálaszTörlés
  3. Drpéntek Péter: "Van egy mindig aktuális intelem: suszter maradjon a kaptafánál...
    Mind Török, mind Neparáczki már annyi maflaságot nyilatkozott magyar őstörténeti kérdésekben, hogy előbb-utóbb a saját szakterületükön elért eredményeik hitelességét fogják megkérdőjelezni..."

    VG: Ez egy logikus következtetés, de én mégsem ezt a konklúziót kívántam előcsalni, nem ezt tartanám helyesnek. Nyilvánvaló volt ugyanis már az antropológiai adatok alapján is, hogy nem az obi-ugorokkal, hanem a hunfajta népekkel tartjuk a testi rokonságot. S ezt felőlem akárki mondta volna ki, én azért őt megsüvegelem. Mert az igazság kimondása szükségszerű. Ha közben valami hiba is keveredett a mondottakba, azt is ki kell mondani, ki kell javítani. Mert csak így jutunk előbbre. Azzal azonban nem értek egyet, hogy a suszter maradjon a kaptafánál, mert ez csak a finnugrista hazugságokat védi. Okos ember mondhat okos dolgokat a saját szakterületén kívül is (persze ahhoz okosnak kell lenni és el kell olvasni mindent, ami a kezünkbe került és segíthet). A kívülállók által asztalra tett tudományos teljesítménynek sok példája van, különösen az írástan területéről. Kár lenne holmi hivatalféltésből megakadályozni a tudomány előrelépését. Tehát nem a szakterületi korlátokra kell figyelni, hanem a hun hieroglifikus szövegekre. Ha javasolhatom.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Varga Géza, engem is csalódással tölt el, amikor a Dr Neparáczkihoz hasonló kutatók a stallumért megtagadják az igazságot. Szerencsére Ön pontos látással felfedezi a bűnjeleket, és ez Dr N. E.-nél a székely rovás nyelvi tagadása. A bemutatott példák, és a tanulmányozásra elküldött kötetek megtagadása mutatja a stigmatikus kikerülhetetlen döntés szükségességét, ami leteszteli a hun-avar-magyar-székely kontinuitás kérdését. Dr N. E. rókaútat választott kínjában, mondván nem olvasta a szakrális hieroglifák bizonyítékait. Mene-mene tekel ufarsim - megmérettél és könnyűnek találtattál, mert elárultad tudományos etikádat Endre. Mégis bizakodom, hogy az ifjú kutatókat meggyőzi Varga Géza küzdelme és igazsága, és megtörik a Habsburg áfium évszázados átka, a finnugor béklyó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Alex! A cikkeim folyamatos és lankadatlan megosztása segíti észhez térni ezeket a fiatal kutatókat, mert esetleg naponta kell majd magyarázkodniuk, ha az ismerőseik rákérdeznek a dologra.

      Törlés
  5. Palotai Magdolna a fészbukon: "A Magyarságkutató Intézett azért lett létrehozva, hogy kutatás örve alatt eltitkolják, eltorzítsák a dicső ősi múlt emlékeit. Ezzel is lehúzva a magyarokat. "Ha el akarsz pusztítani egy népet, vágd el a gyökereit." Régóta csinálják ezt a magyarokkal. Csak tévednek, mert a mi népünk elpusztíthatatlan!!

    VálaszTörlés
  6. Götz László: "Jó volna, ha a genetikusaink csupáncsak hozzáadnának a hamvaiból felélesztendő őstörténelmünkhöz, anélkül, hogy történelmi, vagy nyelvészeti kijelentéseket tennének a többi kutatóágazat tanultjainak széleskörű bevonása helyett."

    VG: Egyetértek. Az együttműködésre van szükség, nem a finnugrista téveszmék ismételgetésére.

    Apró József: "Ne csak azt nézd, mit mond, az is fontos, hogy ki mondja. Ha nagyon hangzatos magyar neve van, mint például Komoróczy Géza, akkor gyaníthatod, hogy egy zsidó van a név mögött. Sajnos igaz magyar ember kevés van közöttük, ha van egyáltalán."

    VG: vannak szakirodalmi adatok, amelyek szerint igazad lehet abban, hogy a magyar jelkincset kezdetben jórészt idegenszívűek szorították háttérbe. Sajnos, azóta a finnugrista téveszmék szinte mindent és mindenkit átfertőztek. Ma már konstatálhatjuk, hogy az ostobaság nem feltétlenül származásfüggő. Az oktatás minőségén kellene javítani és persze a szakterületek közötti együttműködést is meg kell teremteni, a magyar írástudomány intézményi kereteit is létre kell hozni. Elképesztő, hogy a múltunkkal foglalkozók milyen képtelen indoklással hagyják figyelmen kívül a nyelvemlékeinket (a legfontosabb adatcsoportot, ami a munkájukat segíthetné).

    VálaszTörlés
  7. Balogh Bori a fészbukon: "Mert o nem magyar. Mit vartok egy idegentől? Nekünk Kell kikaparjuk a gesztenyét a parázsból."

    Varga Géza: Már ötven éve kaparom és el is értem azt a célt (a székely írás eredetének tisztázását), amit kitűztem magam elé. Most a felismerés közreadása folyik a kutatás folytatása mellett. Azonban a hatáshoz minél több olvtársam folyamatos és lankadatlan támogatása szükséges, elsősorban a megosztásokkal. Azt szeretném, ha a "tudomány" emberei naponta szembesülhetnének a tévedéseikre adott helyesbítéssel. Esetünkben elfogadhatatlan, hogy - hozzáértés és munkakedv hiányában, az egyetemeken beléjük nevelt rovásundor hatására? - nem hajlandók felhasználni, de még megemlíteni sem a hieroglifikus hun, avar és honfoglaló nyelvemlékeket, vagy általánosságban az írástan szerepét az őstörténet kutatásában (az egyes népek magyar nyelvének meghatározásakor).

    VálaszTörlés
  8. Megy Elek a fészbukon: "Nagy csalódás számomra, hogy egy kutató felismerve érdekeit, gerincét veszti. Ez a jellempróba mit sem változott a félezer éves gyarmati helytartóságokban, mindazonáltal ezt nehéz megemészteni, pedig nyilvánvaló, hogy ma az MTA magyarellenessége, jelzi a politikai korrupciót is, amely csendestársa a retrográd Habsburg őskövületnek. Leleplezi a nemzetinek mondott kormány valódi arcát, amely horribile dictu kipcsak eredetünkkel házal keleten, és Habsburg restaurációval avat szobrot a hazaáruló Habsburg IV. Károlynak."

    VG: Jogos.

    VálaszTörlés
  9. Csaba Hatvani: Szégyen az ilyen „libernyák” indíttatású történelem-hamisítási szándék...

    VálaszTörlés
  10. Alexander Focht: Neperanszki a saját területén ügyes ...de ez NEM az ő szakterülete...
    Remélem lesz olyan bőlcs hogy belátja a tévedesét és visszatér a Saját szakterületehez vagy tanácsot ker a Valódi szakemberektől .Mint ahogy mi is meghallgatjuk az ő bőlcsességeit...

    Amúgy nagyon örűltem amikor meghallottam hogy létrehozták ezt az intézetet ...viszont elég csalódott vagyok a beleőlt pénzek és a hozzáképes 0 eredmenyekhez !

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm a cikket, a tanulmányt, Én tovább viszem, és megosztom!

    VálaszTörlés
  12. Elnézést kérek de meg kell kérdeznem. Itt feljebb nem pelikán madár, ami a fiókáit a saját vérével, húsával táplálja, ha nem talál élelmet? Úgy tudtam I.Béla királyunk idejéből, a Dömösi prépostság altemploméban egy oszlopfőn éppen egy pelikán ábrázzolás van. Sajnos az altemplom felújítása után "látogatottság hiányában egy év után bezárták. Igaz, "Visegrád árnyékában" ne jutott se pénz se idő, népszerűsíteni I.Béla korát és idejét... Alábbi link sem ezt igazolja, csak a pelikánt mondát ismerteti, a XII-szd-tól. google keresőn: "pelikán madár, ami a fiókáit a saját vérével, húsával táplálja" További jó munkát és sikereket kívánok. Üdvözletem mindenkinek!
    https://www.google.com/search?q=pelik%C3%A1n+mad%C3%A1r%2C+ami+a+fi%C3%B3k%C3%A1it+a+saj%C3%A1t+v%C3%A9r%C3%A9vel%2C+h%C3%BAs%C3%A1val+t%C3%A1pl%C3%A1lja&sxsrf=ALeKk023aZ-T78xaV7qqod5a0ydcraUQ2A%3A1616617155960&source=hp&ei=w55bYIznN8O3gwfHi7HIAw&iflsig=AINFCbYAAAAAYFus071TJeSIUxrPbQc8h0joJ-i_y-hB&oq=pelik%C3%A1n+mad%C3%A1r%2C+ami+a+fi%C3%B3k%C3%A1it+a+saj%C3%A1t+v%C3%A9r%C3%A9vel%2C+h%C3%BAs%C3%A1val+t%C3%A1pl%C3%A1lja&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAxQpBFYpBFg8DRoAHAAeACAAcoBiAHKAZIBAzItMZgBAKABAqABAaoBB2d3cy13aXo&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwjM1MOa4MnvAhXD2-AKHcdFDDkQ4dUDCAo

    VálaszTörlés