2018. augusztus 5., vasárnap

Indián-magyar jelpárhuzamokkal foglalkozó cikkek

Az indián és a magyar jelkincsben több párhuzam is található. Olyan nagy mennyiségű az egyező elemi jelek és ligatúrák száma, hogy az nem tulajdonítható véletlen egyezésnek (amit a Matematikai Kutatóintézetben Nemetz Tibor matematikus segítségével elvégzett valószínűségszámítás is igazolt). 

A kérdéssel a Magyar hieroglif írás c. kötetben foglalkoztam legutóbb, abban jelent meg az 1. ábrán látható jeltábla, amelyről néhány hónap alatt kiderült, hogy bővítésre szorul. A jelek rokonságán kívül nyelvi, mitológiai, építészeti és egyéb párhuzamokat is talál az az olvasó, aki nem a szemellenzős és hazug akadémikus áltudomány dogmáira, hanem az indián-magyar etnokulturális kapcsolat tényeire kíváncsi. Mindebből a gazdag kapcsolatrendszerből az alábbi cikkek csupán ízelítőt jelentenek.




1. ábra. Indián-magyar jelpárhuzamok táblázata a kutatás 2017-es állapota szerint

A fent említett kötet megjelenése után az alábbi cikkeket írtam e témakörben. Az újabb és újabb jelek felbukkanása, meg a párhuzamok megdöbbentően közeli volta arra utal, hogy ez a kérdés további kutatást, nagy figyelmet igényel. A magyarság és általában a sztyeppi népek (szkíták, szarmaták, hunok stb.) korai története nem tisztázható az indián-magyar jelpárhuzamok keletkezési körülményeinek megértése és figyelembe vétele nélkül. 




A honfoglalók és az indiánok "magas kő" tisztelete közös forrásból származik












A veleméri műemléktemplom, amelynek két tanulságos rovológiai nevezetessége is megtekinthető


Amennyiben Ön az őrségi szállás félpanzióvalőrségi szállás medencévelőrségi szállás SZÉP-kártyávalőrségi szállás Őriszentpéteren, netán az őrségi szállás Szalafőn keresőkulcsok mentén keres magának egy őrségi lakosztályt, vagy őrségi szálláshelyet az írástudomány és a szép táj mellé, akkor mi tudjuk ajánlani a legkedvezőbb megoldást! Az írástörténet és az őrségi jelkincs iránt érdeklődők  aligha találnak jobbat a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóháznál, e jellegzetes őrségi szálláshelynél, mert írástörténész által működtetett Cserépmadár szállás és Csinyálóház Veleméren is csak egy van. Igazán kár lenne haboznia, inkább hívja a 06(20)534-2780-as telefonszámot a rovológus által vezetett őrségi szállás lefoglalása végett!



Onogesius hun vezér szobra a Csinyálóház (egy különleges őrségi szállás) alatt áll és vár a Teremtővel való koccintásra



Édes fiam! Ha egy biztonságos helyet keresel nyaralás céljára, ahol a török idők óta nem járt felfegyverzett iszlámhitű, akkor Velemért ajánlom, abban a békés, erdőkkel koszorúzott, termálstrandokkal és tavakkal körülvett gyönyörű völgyben! www.csinyalohaz.hu www.cserepmadar.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése