2018. augusztus 5., vasárnap

Indián-magyar jelpárhuzamokkal foglalkozó cikkek

Az indián és a magyar jelkincsben több párhuzam is található. Olyan nagy mennyiségű az egyező elemi jelek és ligatúrák száma, hogy az nem tulajdonítható véletlen egyezésnek (amit a Matematikai Kutatóintézetben Nemetz Tibor matematikus segítségével elvégzett valószínűségszámítás is igazolt). 

A kérdéssel a Magyar hieroglif írás c. kötetben foglalkoztam legutóbb, abban jelent meg az 1. ábrán látható jeltábla, amelyről néhány hónap alatt kiderült, hogy bővítésre szorul. A jelek rokonságán kívül nyelvi, mitológiai, építészeti és egyéb párhuzamokat is talál az az olvasó, aki nem a szemellenzős és hazug akadémikus áltudomány dogmáira, hanem az indián-magyar etnokulturális kapcsolat tényeire kíváncsi. Mindebből a gazdag kapcsolatrendszerből az alábbi cikkek csupán ízelítőt jelentenek.
1. ábra. Indián-magyar jelpárhuzamok táblázata a kutatás 2017-es állapota szerint

A fent említett kötet megjelenése után az alábbi cikkeket írtam e témakörben. Az újabb és újabb jelek felbukkanása, meg a párhuzamok megdöbbentően közeli volta arra utal, hogy ez a kérdés további kutatást, nagy figyelmet igényel. A magyarság és általában a sztyeppi népek (szkíták, szarmaták, hunok stb.) korai története nem tisztázható az indián-magyar jelpárhuzamok keletkezési körülményeinek megértése és figyelembe vétele nélkül. 
A honfoglalók és az indiánok "magas kő" tisztelete közös forrásból származik


További blogbejegyzések
A veleméri műemléktemplom, amelynek két tanulságos rovológiai nevezetessége is megtekinthető


Ha Ön, kedves olvasó eddig eljutott a cikk olvasásával, akkor megérdemel egy kis ajándékot, egy különleges nyaralási ötletet.  Elfogadna olyan ajánlatot, amiben nem csak őrségi szállás, hanem némi kulturális csemege is van, ami nem kerül túl sokba? Akkor megtalálta! Ajánljuk magunkat! Ez persze nem mentes minden önérdektől, viszont kétségtelenül egyedi. Az általunk javasolt őrségi szálláson a magyar hieroglif írásról is folytathat eszmecserét, nem is beszélve a Sindümúzeum díjtalan meglátogatásáról az itt eltöltött nyaralás alkalmával. S mindez (a beszélgetés és a Sindümúzeum is) teljesen díjtalan. Amennyiben Ön az őrségi szállás félpanzióvalőrségi szállás medencévelőrségi szállás SZÉP-kártyávalőrségi szállás Őriszentpéteren, netán az őrségi szállás Szalafőn keresőkulcsok mentén keres magának egy őrségi lakosztályt, vagy őrségi szálláshelyet az írástudomány és a szép táj mellé, akkor mi tudjuk ajánlani a legkedvezőbb megoldást! Az írástörténet és az őrségi jelkincs iránt érdeklődő igényesek, mint Ön is,  aligha találnak jobbat a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóháznál, e jellegzetes őrségi szálláshelynél, mert írástörténész által működtetett Cserépmadár szállás és Csinyálóház Veleméren is csak egy van. Igazán kár lenne haboznia, inkább hívja a 06(20)534-2780-as telefonszámot a rovológus által vezetett őrségi szállás lefoglalása végett!Onogesius hun vezér szobra a Csinyálóház (egy különleges őrségi szállás) alatt áll és vár a Teremtővel való koccintásraÉdes fiam! Ha egy biztonságos helyet keresel nyaralás céljára, ahol a török idők óta nem járt felfegyverzett iszlámhitű, akkor Velemért ajánlom, abban a békés, erdőkkel koszorúzott, termálstrandokkal és tavakkal körülvett gyönyörű völgyben! www.csinyalohaz.hu www.cserepmadar.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése