2020. június 8., hétfő

Feljelentés, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum finnugrista szelleme elváljon a májától

Tisztelt Fővárosi Főügyészség!

Büntető feljelentést teszek okirathamisítás miatt ismeretlen tettes ellen az alábbiak alapján.

A mai napon egy 2020 május 7-én kelt kísérőlevéllel kaptam a Magyar Nemzeti Múzeumtól egy 2020. április 27-én kelt  Revíziós jegyzőkönyvet, amelyet többen írtak alá. Ez a következő valótlanságot tartalmazza:

"A revízió során a tárgy épségéről, állapotának változatlanságáról meggyőződtünk".


1. ábra. A budapesti hun(?) jelvény betűi reszelés és polirozás után


A tárgy az általam budapesti hun(?) jelvénynek nevezett régészeti korú lelet, amelynek tényleges koráról a szakemberek véleménye megoszlik. Az akkori főigazgató által aláírt letéti szerződés még hun cikáda fibulának nevezi, az újabb vélemények késő középkorinak mondják. 

A leletet letéti szerződéssel adtam át a Magyar Nemzeti Múzeumnak, azonban azt ott restaurálás címén (restaurálásra nem volt szükség, amit egy személyes beszélgetés során Tomka Gábor főigazgató-helyettes is elismert) barbár módon lereszelték, a rajta lévő jelek közül egy súlyosan, a többi kevésbé súlyosan megsérült. A tárgyról egy-két apró részlet elveszett, a hossza megrövidült és egy időben a teljes felületén friss reszelésnyomok jelentek meg, majd azt polírozással próbálták meg eltüntetni. A reszelésnyomokat (amelyek a leadáskor nem voltak a tárgyon) több fénykép, tanú és irat tanúsítja. A Múzeum szándékaira jellemző, hogy "szakértői" a leleten az átvételkor elismerten meglévő rovásjeleket letagadták és vagy latin AK monogramnak, vagy rontott latin M betűnek határozták meg azokat.  


2. Ábra. A budapesti hun(?) jelvény "sz" betűjének eredeti és reszelés utáni állapota


A Revíziós jegyzőkönyv aláírói nem azonosak azokkal a személyekkel, akik a tárgyat tőlem letétbe átvették, ezért a tárgy átadáskori állapotáról - tudtommal - személyes emlékeik nem lehetnek, vagy - ha mégis vannak - akkor azt letagadják. Az irat nem írja, hogy mikori állapothoz képest tekintik épnek és változatlannak a tárgyat (a letétbe helyezéshez, vagy a kiállításon való elhelyezés időpontjához képest?). 

A kifogásom a Revíziós jegyzőkönyvvel szemben az, hogy a tárgy a letétbe helyezéskor nem ilyen állapotban volt, (amit iratokkal, fényképekkel és tanúkkal tudok igazolni). Ehhez képest (ha az aláírók is a letétbe helyezéshez viszonyítva értik a változatlanságot) ez a Revíziós jegyzőkönyv félreérthető, vagy félrevezető. Kérem a tényállás tisztázását, a Revíziós jegyzőkönyv kiegészítését és kijavítását! Amennyiben az irat a letétbe helyezéskori állapothoz képest állítja, hogy a tárgy ép és változatlan (és ezzel az okirathamisítást elkövették), akkor kérem az eset kivizsgálását a letéti iratok és az e tárgyban született további iratok Múzeumtól való beszerzésével, valamint tanuvallomások figyelembevételét (a tanúk nevét és címét beszerzem, illetve kérem az eljárás során a Múzeumtól beszerezni), végül kérem a valótlan állítást tartalmazó iratokért felelős személyek megbüntetését! 

A történet részletesebb leírása és a bizonyítékok egy része az alábbi linken elérhető cikkekben található meg:
Budapesti hun(?) jelvény bibliográfia 

A munkájukat köszönöm!

Üdvözlettel: Varga Géza letevő



A Reviziós jegyzőkönyv, amelyben a valótlan állítás szerepel, valamint a kísérőlevele és a melléklete



3. ábra. A Revíziós jegyzőkönyv



4. ábra. A Revíziós jegyzőkönyv kísérőlevele



5. ábra. A Revíziós jegyzőkönyv melléklete (bár itt egy excel-táblázatot is említenek, azt valójában nem kaptam meg)







Amennyiben látni szeretné, milyen az, amikor egy szállásgazda pandémia idején 10 méterről integet, akkor - ha javasolhatom - nézze meg az alábbi videót, mert a legvégén integetni fogunk!
Cserépmadár szállás imázsvideó

6 megjegyzés:

  1. Barla Gábor Attila: ÁLDÁS' TISZTELT' TANÁR' ÚR' SZÍV'VERTETVE*ŐSZÍNTÉN* SAJNÁLOM. BARÁTI' BÉKESSÉGGEL.

    Géza Varga: Én is. Nem jobb lenne vállvetve együttműködni a tudományos célokért? Hová vezet, ha a legfontosabb régészeti leleteinket félnünk kell múzeumi letétbe adnunk, mert ott megrongálják a fizikai állapotát és lehazudják a tudományos jelentőségét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barla Gábor Attila

      ÁLDÁS' TISZTELT' TANÁR ÚR' MAGAM' is JÁRTAM így. BÉKESSÉG'

      Törlés
  2. Götz László: A legjobb hír, amit ma olvastam. A gazemberségeknek véget kell vetni!

    Géza Varga: Köszönöm az egyetértésedet!

    VálaszTörlés
  3. mondom, helyes! vegre el kell inditani egy kivizsgalast a csalasokra, a csalasokon es osszevissza hazudozasokon alapulo mukodesukre!

    VálaszTörlés
  4. Ez is a küzdelem része, ha mégoly kilátástalan is.
    Egyértelmű, hogy nem fog semmi sem történni.
    A tett jelkép értékű marad, de erre is szükség van.

    VálaszTörlés