2019. szeptember 23., hétfő

A magyar koronázó palást "Magasságos atya" mondatjele

Vannak még néhányan, akik nem képesek megemészteni, hogy Szent István nem üldözte a székely írást, hanem használta. Bár már régen kiderült, hogy a neki tulajdonított rovásüldöző rendelet egy gyenge hamisítvány, mégis kifogásokat keresnek, amelyek igazolhatnák a szent király iránt táplált oktalan gyűlöletüket. Nos, ebben a cikkben csak egy újabb hieroglifikus mondatjelet mutatunk be, hogy a köztudatba bevésődhessen: Szent István ezekkel a jelekkel legitimálta az uralmát, azaz fontosnak és tiszteletre méltóaknak tartotta őket.  A képet valamelyik, a koronázó palástról kiadott drága és majdnem okos kötetből vettem. Azért mondom majdnem okosnak, mert teljesen nem lehet okos az a könyv, amelyiknek a szerzője - bár komoly munkát fejt ki a palást leírása végett - észre sem veszi ezeket a szövegeket és nem is foglalkozik a paláston lévő magyar hieroglifákkal.



1. ábra. A koronázó palást hieroglifikus Magasságos atya mondata




2. ábra. Magyarszombatfai cseréppohár Zsohár Gyula fazekas műhelyéből az Orion csillagképet ábrázoló atya szójelllel és a függőleges hullámvonal alakú Tejút-jelképpel, a bal alsó sorban a székely írás "ty" (atya) és Ak (patak) jelével



3. ábra. A székely írás "m" (magas) jele




Irodalom





Makkay János: Csallány Dezső megkísértése a rovásírással, A nyíregyházi Jósa András Múzeum évkönyve (44), Nyíregyháza 2002. 

Bakay Kornél: A koronázási palást












Ne fogadjon el utángyártott, lejárt szavatosságú, vagy sérült csomagolású őrségi szállást! Rovológus által vezetett eredeti hangulatú őrségi szállás csak nálunk! A néprajzilag hiteles, de a modern kor eszközeivel ellátott, elbűvölő természeti táj közepén (erdő és patak között) található őrségi szállás a csendre és békére vágyó igényeseknek való. A szállás lefoglalásához hívja most a 06(20)534-2780-as telefonszámot! Cserépmadár szállás és Csinyálóház (azaz kitűnő őrségi szállás) Veleméren is csak egy van.



A veleméri Cserépmadár szállás (egy 3 szobás, 11 férőhelyes őrségi szállás) Belső szobája



Onogesius hun vezér szobra a Csinyálóház (egy különleges őrségi szállás) alatt áll és vár a Teremtővel való koccintásra, "Inkább vagyok itthon Etele szolgája, mint vagyonos ember idegenben"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése