2021. július 10., szombat

L. Simon László készül rendbetenni a Magyar Nemzeti Múzeum szénáját

L. Simon László frissen kinevezett miniszteri biztos, egykori kulturális államtitkár pályázatot nyújtott be a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói tisztére. Ebben a székben egyelőre Varga Benedek úr üldögél, aki két főigazgatóhelyettese (Rezi Kató Gábor és Tomka Gábor) társaságában egy ócska mesével próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, hogy miért reszelték le a múzeumi letéti szerződéssel a gondjaikra bízott budapesti késő-középkori jelvényt, az egyik legkorábbi magyar nyelvemléket és miért tagadták le róla a rovásbetűket.

Nyilvánvaló, hogy a személycsere csak kivételesen szerencsés esetben fogja megoldani ezt a több, mint 10 éve megoldatlan helyzetet. Ha kinevezik a múzeum élére, akkor az új főigazgató nem lesz könnyű helyzetben, hiszen nagy eséllyel csupa hazugságot fog hallani erről a témáról a kollégáitól. Nehéz bevallani egy köztörvényes bűncselekményt, különösen akkor, ha a kárvallott csak az általuk gyűlölt székely írás. 

Azonban a Fidesz kulturális kormányzatának el kell döntenie, hogy számít-e a szavazatomra a következő országgyűlési választáson. Nem mintha ez sokat számítana, azonban Ugocsa már csak ilyen: nem koronáz.

Múzeumi mese a reszelőnyomot hagyó folyadékról



1. ábra. A budapesti késő középkori jelvény alsó része a székely írás "s" betűjének (sarok szójelének) maradékával és a jól látható reszelésnyomokkal, a jel alatt látható sötétebb kör a vascsap maradéka


Elképzelései között szerepel a múzeumnak az emlékezetpolitikát aktívan formáló intézménnyé formálása. 

A miniszteri biztos szerint felkarolandó témákat, ügyeket szállítanának a kormányzati emlékezetpolitikának, illetve a kormányzat számára is fontos kérdéseket készítenék elő.

Az alábbi levelet írtam a reménybeli főigazgatónak:


Tisztelt L. Simon László miniszteri biztos úr!

A megtisztelő figyelmébe ajánlom a Magyar Nemzeti Múzeumban letéti szerződéssel elhelyezett budapesti késő középkori jelvény történetét! Ennek rovásjeleket hordozó felületét a múzeumban restaurálás ürügyével barbár módon lereszelték, majd a maradék jeleket előbb latin AK monogrammnak, majd rontott latin M-nek határozták meg. A panaszomat sohasem vizsgálták ki érdemben, arra csak könnyen leleplezett hazugságokkal válaszoltak. A figyelmét köszönöm! Javaslom az itt elérhető cikkeim tanulmányozását: 

Budapesti késő középkori jelvény bibliográfia

Üdvözlettel: Varga Géza

06(20)534-2780



2. ábra. Ez a díszes múzeumi társaság ezt a három székely rovásbetűt olvasta el előbb latin AK monogramnak, majd rontott latin M-nek



Irodalom

Varga Géza: Magyar hieroglif írás

Varga Géza: Budapesti késő középkori jelvény bibliográfia

Varga Géza: A holló a hollónak típusú jogállam panaszkezelése

Varga Géza: Fekete Péter államtitkár a budapesti hun jelvény vascsapjának múzeumi elveszéséről

Varga Géza: Múzeumi mese a reszelőnyomot hagyó folyadékról

Varga Géza: A Magyar Nemzeti Múzeumból irányítja valaki a wikipédiás rovásüldözést?



Varga Géza 





Video a szállásról és környezetéről 

Velemér

Cserépmadár szállás (3 szoba, 3 fürdőszoba, konyha, étkező, 11 ágy) egy hangulatos őrségi szállás

Csinyálóház (2 háló, fürdőszoba, étkezőkonyha, 5 ágy) különleges szépségű őrségi szállás

Őrségi látnivalók

Őrségi szállás medencével

Őrségi falusi turizmus

Őrségi szállás félpanzióval

Őrségi lakosztály

Őrségi szállás Szép kártyával

Őrségi szállás reggelivel

Őrségi szállás házi jellegű vacsorával



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése