2020. július 14., kedd

Varga Benedek a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója válaszol az okirathamisítás miatti feljelentésemre

A Magyar Nemzeti Múzeumban kiállított Revíziós jegyzőkönyv elolvasása után okirathamisítás miatt feljelentést tettem a Rendőrségen, mert azt állították benne a barbár módon lereszelt leletről, hogy az ép és sértetlen. Tájékoztattam erről Varga Benedek urat is, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját, a jegyzőkönyv egyik aláíróját. Válaszként az alábbi levelet kaptam. 



1. ábra. Varga Benedek főigazgató úr levele


A fenti levél legfontosabb állításai az alább megismételt részletek, mert ezekből nyilvánvaló, hogy a főigazgató úr tagadja a múzeumban, restaurálás címén végrehajtott barbár reszelés tényét. 



 
2. ábra. A levél részletei


E főigazgatói állításokat azonban cáfolja többek között a Fekete Péter államtitkártól kapott levél alábbi részlete is, mert arról tájékoztat, hogy a múzeumi restaurálás során a tárgy hátoldalán az átadáskor még kiálló "teljesen elkorrodált" vasszegecs maradványa eltűnt. 



3. ábra. Fekete Péter államtitkár úr levelének részlete



Fekete Péter államtitkár levelének fent idézett részlete tanúsítja a vasszegecs maradvány  "restaurálás" közben bekövetkezett eltűnését, amivel cáfolja a múzeum főigazgatójának állítását. Ha ugyanis a lelet egyik fontos alkotóeleme a "restaurálás" során eltűnt, akkor a tárgy nem lehet "ép és sértetlen", mint azt a Revíziós jegyzőkönyv állítja.




4. ábra. Vér Sándor fényképe a barbár "restaurálást" követően készült a vasszegecsnek a rézlemezben megmaradt csonkjáról, a vas fémtiszta, korróziónak nyoma sincs, ám a restaurálás során keletkezett friss felületet reszelőnyomok barázdálják. 


Fekete Péter államtitkár fent idézett leveléből is tudjuk, hogy a vasszegecs a "restaurálás" során tűnt el. A fenti fényképen látható szegecsmaradvány reszelőnyomokkal szabdalt friss fémfelülete alapján pedig az is nyilvánvaló, hogy a szegecs nem "teljesen elkorrodált" volt, hanem (a "restaurálás" során keletkezett felületen is) fémtiszta. Együttesen azt bizonyítja a fénykép és az államtitkár levele, hogy a reszelésnyomok csak a vasszegecs eltűnésekor (a csonk felületének létrejöttekor), azaz a "restaurálás" idején keletkeztek.

Mindezek alapján Varga Benedek úr, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója által aláírt levél kiemelt állításai nem igazak.


Irodalom








Ne fogadjon el utángyártott, sérült csomagolású, vagy rosszarcú eladó által kínált Cserépmadár szállás és Csinyálóházat! Rovológus által vezetett hiteles őrségi szállás csak nálunk!   


Kétségtelen, hogy elfogult vagyok, mert teljes szívemből szeretem az Őrséget és a szállásunkat, de Ön is így járhat, ha egyszer nálunk nyaral! Hívja most a 06(20)534-2780-as telefonszámot!


1 megjegyzés:

  1. Iván Mátovity a fészbukon: - Van-e alap följelentésre rágalmazásért?

    Géza Varga: Följelenteni alap nélkül is lehet, sőt egy ilyen alaptalan feljelentés akár sikeres is lehet, ha a gazságügyi eljárás úgy megy, ahogyan szokott. Azonban, ha elolvasod a cikket és a linkeken keresztül elérhető továbbiakat, akkor magad is felmérheted, hogy mi lehet a tényállás. Nyilvánvalóan megtörtént a reszelés, ezért a viszontvád csak megalapozatlan lehet. Megpróbálkozhatnak vele, de annak reklámértéke lenne. Nyilvánvalóvá válna, hogy érdemes-e erre a múzeumra bármit is rábízni, valamint, hogy ez a politikai rendszer mit ér. Kíváncsi is vagyok a véleményedre.

    VálaszTörlés