2019. november 22., péntek

A TripAdvisor nem tűri a tömeggyilkos délszláv partizánok emlékművének bírálatát?

Írtam egy alábbi szövegű ismertetőt a TripAdvisornak a muraszombati partizánemlékműről, amire rögvest kaptam egy tiltakozást tőlük.




***

Murska Sobota - Monument to Victims of War

728078512

Nem lehetne a keresztény, tudományos és európai értékek mentén kutatni, ismerni és kezelni a magyar kultúra emlékeit is? Csak azért kell elpusztítani egy kőkori emléket leíró wikipédia lapot, mert ostoba és gyűlölködő szerkesztők is dönthetnek a magyar kultúremlékekről? Lehetséges, hogy ez a muraszombati emlékmű táplálja a gyűlöletet egyes nem túl okos wikipédia-szerkesztőkben?

A szlovén hátterű Doncsecz wikipedia-szerkesztő újra pusztítja a magyar kultúrát

https://vargagezairastortenesz.blogspot.com/2018/10/a-szloven-hatteru-doncsecz-wikipedia.html

***

Amire postafordultával az alábbi választ kaptam a TrpAdvisortól:

Hiszünk a véleményalkotás jogában.
Kedves tiszteletes!

Irányelveink miatt meg kell kérnünk, hogy módosítsa, majd küldje be újra értékelését.

Az értékelések célja tanácsokkal ellátni a többi utazót, és nem a szolgáltatások vagy vállalkozások népszerűsítése. Kérjük, kerülje mindenféle kereskedelmi vagy promóciós tartalom megjelenítését! Ez vonatkozik az URL-címekre/webhelyek címére/egyéb webhelyekre mutató linkekre is.

A módosított értékelés beküldése: a(z) Murska Sobota - Monument to Victims of War (alább látható) eredeti értékelésének szövegét másolja ki és illessze erre az űrlapra, végezze el a módosításokat, majd kattintson a Küldés lehetőségre.
További információért olvassa el értékelésekre vonatkozó irányelveinket.
Köszönjük, hogy erősíti a TripAdvisor közösségét!
TripAdvisor Támogatói Csapat

***

Mivel a cikkeim végén valóban szokás szerint megemlítem a veleméri szállásomat, ezért formálisan igaza volt a TripAdvisornak. Azonban a náluk elhelyezett eddigi véleményeim mindegyikében ez volt a helyzet: olyan cikkeimre mutatnak, amelyek végén bárki megtalálja ezt a kis reklámot. Ezek eddig nem zavarták a TriAdvisor szerkesztőinek lelki nyugalmát, sőt vállon veregettek érte és további cikkek írására buzdítottak. Csak ez a cikkem borította ki a bilit, vélhetően a politikai tartalma miatt. Ami azt jelenti, hogy a TripAdvisor szerkesztői nem mondanak igazat, mert íme, eltökélten megakadályozzák, hogy a véleményünket elmondjuk. Már pedig egy megtorlatlan tömeggyilkosság, egy békeidőben elkövetett iszonyatos rémtett esetén - úgy gondolom - jogom van neheztelni a tömeggyilkosok dicsőségét hirdető emlékmű láttán. Állítólag erre való a TripAdvisor. Vagy mi magyarok kivételek vagyunk? nekünk szó nélkül kell elfogadnunk a legyilkolásunk és a kirablásunkon túl a kultúránk pusztítását, letagadását és elhallgatását is?

A formai kifogásuk miatt engedelmeskedtem a felszólításnak és kiirtottam a reklámot a linkkel csatolt cikkem végéről és az alábbi újabb szöveget javasoltam a muraszombati szobor értékeléseként. Remélem, ezzel eltaláltam a kényes ízlésüket, amelyiknek a töneggyilkosok emlékműve megfelel, de az ellene való tiltakozás már kiveri náluk a biztosítékot!

Íme, az új ismertető a szoborról:

***

Tudjuk, hogy a délszláv partizánok a háború után Tito parancsára 40 000 ártatlan civil magyart és németet gyilkoltak le elképesztő kegyetlenséggel, hogy a területeikről elűzzék őket. Nos, ezeknek a partizánoknak áll ma is az emlékműve a Trianoni rabló béke során elcsatolt Muraszombat főterén. A szobor a magyarság megvetését és a bármikor megismételhető legyilkolását igazolja és hirdeti fennen ma is. Aki ennek a soha helyre nem hozott gyalázatos rémtettnek a híveként és követőjeként ma is undorodik a magyaroktól és a magyar kultúrától, az erre a szoborra gondolva igazolva láthatja a téveszméit. Arra, hogy a közhangulatot mennyire félrevezeti és befolyásolja ez a szobor és a hozzá kapcsolódó többi, hasonló előjelű körülmény, sajnos, több példát is tudnék mondani.

Egy idegenszívű wikipédia-szerkesztőkből álló társaság egy Doncsecz álnevű(?), szlovén hátterű szerkesztő javaslatára kitörölte a budapesti hun jelvény szócikkét és rombolt további szócikkeket is, amelyek például a szentgyörgyvölgyi tehénszoborról és a Szent Koronáról szóltak. Az indoklás nagyjából az a képtelenség volt, hogy ő ugyan nem ért hozzá, de ez mégis elfogadhatatlan.  Nem tartom helyesnek, ha a köztéri emlékművek a népek közötti gyűlölet és a tömeggyilkosság bajnokainak állít emléket, mert ez a "nevelés" ilyen és hasonló következményekkel járhat. Lehetséges, hogy ez a muraszombati emlékmű táplálja a gyűlöletet egyes nem túl okos wikipédia-szerkesztőkben? Talán le kellene bontani ezt az emlékművet s addig is egy bocsánatkérő táblát mellé tenni, amiben az új szlovén hatalom elhatárolódik a gyilkosoktól és egyúttal elnézést is kér a magyaroktól a legyilkolásuk és a kirablásuk miatt! A vonatkozó cikkem itt olvasható és semmiféle reklámot nem tartalmaz, ezért a közlés megakadályozását egyértelmű magyar- és kultúraellenes politikai állásfoglalásnak fogom tekinteni:

A szlovén hátterű Doncsecz wikipedia-szerkesztő újra pusztítja a magyar kultúrát

https://vargagezairastortenesz.blogspot.com/2018/10/a-szloven-hatteru-doncsecz-wikipedia.html

***

Egyelőre az automata ezt a köszönetet küldte vissza:














Amennyiben Ön az őrségi szállás félpanzióvalőrségi szállás medencévelőrségi szállás SZÉP-kártyávalőrségi szállás Őriszentpéteren, netán az őrségi szállás Szalafőn skeresőkulcsok mentén keres magának egy őrségi lakosztályt, vagy őrségi szálláshelyet az írástudomány és a szép táj mellé, akkor mi tudjuk ajánlani a legkedvezőbb megoldást! Aligha találna jobbat a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóháznál, e jellegzetes őrségi szálláshelynél, mert írástörténész által működtetett Cserépmadár szállás és Csinyálóház Veleméren is csak egy van. 




A veleméri Lugasvég (a Csinyálóházzal, egy különleges őrségi szállással szemköpszt) a nyári estéken igencsak alkalmas baráti beszélgetések lefolytatására

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése