2020. május 22., péntek

Bizánci gyűrű enamel felülnézeti világmodelljének hieroglifái

A bizánci, vagy bizáncinak mondott ékszereken sorozatosan bukkanok magyar hieroglifákból alkotott üzenetekre. Tudjuk, hogy a magyar hieroglifákat már a kőkor óta elterjedten használták mindenütt, amikor azonban egy-egy ehhez hasonló ékszerre bukkanok, mindig felmerül: honnan is származik ez az ékszer és a székely írás? Ugyanezeket a jeleket használták a kínaiak, a hunok, a rómaiak, a szkíták, az avarok s a sort reggelig lehetne folytatni. A kutatás segíthet megválaszolni a kérdést.



1. ábra. Bizánci aranygyűrű enamel felülnézeti világmodellel, amely magyar hieroglifákból áll




2. ábra. A gyűrű felülnézeti világmodellje, a lehetséges olvasata: Lyukó sar földje (mai magyarsággal: Lyukó úr földje)



3. ábra. A világmodellben lévő Föld hieroglifa a felülnézeti világmodell legjellemzőbb része (balra), a székely írás "f" betűje (jobbra)



4. ábra. A világmodellek sarkain gyakran szerepel a sar(ok) "úr" hieroglifa, az égbe vezető út jele, ezen a gyűrűn így jelenik meg (balra), a székely írás "s" betűje (jobbra)




5. ábra. A világmodell Lyukó hieroglifája a napisten hunok által használt nevét rögzíti (balra), a székely írás "ly" betűje (jobbra)




Irodalom


Varga Géza: Magyar hieroglif írás









Amennyiben látni szeretné, milyen az, amikor egy szállásgazda pandémia idején 10 méterről integet, akkor - ha javasolhatom - előbb kattintson a fenti címre, majd nézze meg az alábbi videót is, mert a legvégén valóban integetni fogunk!
Cserépmadár szállás imázsvideó




Hívjon most: 06(20)534-2780!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése