2018. szeptember 13., csütörtök

Magyar ősvallás

Már vagy tíz éve hever a számítógépem egyik fiókjában egy kézirat a magyar ősvallásról. A kiadására egyébként sem lenne pénzem s csak arra lenne jó, hogy a könyvterjesztők magatartásán bosszankodhassak. Ennél is nagyobb gond, hogy át is kellene szerkeszteni az újabb felismeréseknek megfelelően, de arra meg időm nincs. 

Egy fejezete azonban megjelent az Országépítőben s azt szabadon el lehet olvasni a szerkesztőségnek és az OSZK MEK-nek köszönhetően (a kép alatti linkre kattintva). 

Kérem a cikk olvasóit, hogy ahol a cikkben a Homo sapiens kifejezést olvassák, oda - legalább gondolatban - mindenüvé a Homo sapiens sapiens kifejezést helyettesítsék be. A kettő nem ugyanaz. A szerkesztőség ugyanis a helyesen leadott kéziratban kérdés nélkül kicserélte ezeket és így a szöveg tévesen jelent meg. 





Irodalom


Varga Géza: Magyar ősvallás (Országépítő)








A veleméri Csinyálóház egy különleges őrségi szállás (két háló, fürdőszoba, étkezőkonyha, 5 ágy, nagy terasz)  a kertjében lévő tóka tündérrózsái és a levelein napozó békák érdekes látnivalót kínálnak öregnek és fiatalnak 


A veleméri Szentháromság-templom, amelynek két rovológiai nevezetessége is megtekinthető


Az általunk javasolt őrségi szálláson a magyar hieroglif írásról is folytathat eszmecserét, nem is beszélve a Sindümúzeum díjtalan meglátogatásáról az itt eltöltött nyaralás alkalmával. 


Az írástörténet és az őrségi jelkincs iránt érdeklődők  aligha találnak jobbat a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóháznál, e jellegzetes őrségi szálláshelynél, mert írástörténész által működtetett Cserépmadár szállás és Csinyálóház Veleméren is csak egy van. Igazán kár lenne haboznia, inkább hívja a 06(20)534-2780-as telefonszámot a rovológus által vezetett őrségi szállás lefoglalása végett!



A veleméri Csinyálóház (egy különleges őrségi szállás) mellett várja a felújítást a százhúsz éves pajta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése