2024. május 25., szombat

Miért nem tanultuk ezt az iskolában?

Nehéz arra a kérdésre válaszolni, hogy kiknek áll érdekében az általam feltárt írástörténeti tények elhallgatása, hogy "miért nem tanultuk ezt az iskolában"?


A Magyar hieroglif írásMagyar hieroglif írás c. kötet néhány példánya


Csak írástörténeti szakmai kérdésekkel szeretnék foglalkozni, erre a kérdésre pedig politikai választ kell adnom. Ha ezt a tényeknek megfelelően megválaszolom, akkor olyan vádakat fogok megkapni cserébe, aminek semmi köze hozzám és ami ellen nem is kívánok a hátralévő életemben védekezni. Mert nem ez a politikai csatározás érdekel, hanem a székely írás eredete. Így is az a gyanúm, hogy antiszemitának mondanak a hátam mögött, ami egy komplett ostobaság. Azonban a megtisztelő kérdésükre válaszolnom kell, mert jogosan merül fel a külső szemlélőben. 

- Politikai okok. Magyarország évszázadok óta megszállt ország. Ma is az, csak nem katonai, hanem gazdasági eszközökkel van gúzsba kötve és leigázva. A mindenkori megszállóink a befolyásuk alá vonták a történettudományt. Az egyetemekről eleve olyan szakembereket bocsátanak ki, akiknek nagy a mellénye, de nincs írástörténeti tudása, vagy - ha tanítanak is nekik valamit erről - akkor az ellenkezik a tényekkel. A kritika ellen jelzőosztogatással és hallgatással védekeznek. A múlt valójában nem is érdekli őket. Nem a tudást, hanem a beosztást és a végzettséget tekintik döntőnek, ezért jelenhettek meg pl. a Nyelvtudományi Közleményekben, vagy az Antik Tanulmányokban megcáfolt és beismert valótlanságok. A világosi fegyverletétel óta egy hazug érvrendszert dolgoztak ki, amit összefoglalóan finnugrizmusnak lehetne nevezni. A finnugrista alapozású "szakma" törekvése az, hogy a magyar kultúrát minél nagyobb mértékben idegen eredetűnek állíthassák be. Az írásunkat például végső soron a sémi írásokból illik eredeztetni. Bár ezt már nyiltan nem hirdetik, a magyarázkodásaik végén mégis a sémi írások állnak. A világ egyetemein ezt tanítják és nehéz ellentmondaniuk, mert félnek a kiátkozástól. Például azért nem lehetünk mi a hunok és az avarok utódai (a neolitikus és bronzkori magyar szövegekről nem is beszélve), mert akkor itt a Kárpát-medencében mi lennénk az első birtokosok s ez ellenkezne a trianoni területrabló szándékaikkal. A magyarságot nem őshonos népnek, hanem keleti betolakodónak akarják beállítani, akinek itt semmi keresnivalója nincs.   

- Szakmai okok. A jelenlegi "tudós" gárda nem hajlandó a felfedezések felé nyitni, azokról eszmét cserélni. Legfeljebb a jelzőosztogatásig mennek el. Érdemi párbeszédre a szakmai tudásuk hiányosságai miatt sem lennének képesek. Valójában az akadémikus "tudomány"-nak nincs is a székely írás eredeztetéséhez értő kutatója. A legismertebbek is alapvető kérdésekben árulják el a hozzá nem értésüket. Például tagadják, hogy nekünk is vannak (voltak) olyan képszerű szójeleink, mint amilyen a kínaiaknak is van. S ha én ilyeneket felmutatok, akkor arra nem is válaszolnak. Vagy azt mondják, hogy azzal azért nem foglalkoznak, mert az díszítés (nem veszik észre, hogy az egyik érvelésük kizárja a másikat). Nem hajlandók tudomásul venni a tényeket. Egyrészt, hogy most is vannak képszerű szójeleink (például a ten "isten" - a kínai tien "ég" szó rokona). Másrészt, hogy eredetileg minden (egyetlen hangot jelölő) betűnk egy magyar szójelből eredt. Többségük nem hajlandó a szkítákat, hunokat, szarmatákat, avarokat magyarul beszélő népként kezelni, mert akkor a finnugrista őstörténeti modelljük összeomlik. Mivel ennek belátásához elegendő a hieroglifikus nyelvemlékeink elolvasása, ezért azok elolvasásába bele sem kezdenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése