2020. március 28., szombat

A rovológiai kutatás a pandémia ellenére változatlanul folytatódik

Az alábbi hírt küldtem el az MTI-nek, hogy egy örömteli dologról is szó essék a járvány viszonyai közepette. Azonban az MTI tájékoztatást meg sem várva, ezúton is értesítem a nagyközönséget arról, hogy élünk és amíg a Teremtő akarata engedi, változatlan szorgalommal dolgozunk a korai magyar írástörténet  tisztázásán.




1. ábra. Szarmata napisten-jelkép részlete, egy Lyukó hieroglifa, a székely írás "ly" betűjének előzménye/rokona (fotógrafika)



Tisztelt MTI, Szabó Eszter igazgató!


Önökön keresztül szeretnénk tájékoztatni a nagyközönséget, hogy a korai magyar írástörténeti kutatások továbbra is változatlanul folytatódnak és az eredményeket a neten folyamatosan közzétesszük, a hozzánk beküldött hieroglifikus írásemlékek feldolgozását pedig díjmentesen elvégezzük. .A legújabban közzétett, szélesebb érdeklődésre számot tartható dolgozataink:


A szarmaták szkíta-hun-magyar etnokulturális kapcsolatrendszere írástörténeti nézőpontból

Hunok a brit trónon


A figyelmüket és a segítségüket megköszönve üdvözli: 

Varga Géza 


***

"Természetesen" semmilyen választ nem kaptam





Ne fogadjon el utángyártott, sérült csomagolású, vagy rosszarcú eladó által kínált Cserépmadár szállás és Csinyálóházat! Rovológus által vezetett hiteles őrségi szállás csak nálunk!  



Kétségtelen, hogy elfogult vagyok, mert teljes szívemből szeretem az Őrséget és a szállásunkat, de Ön is így járhat, ha egyszer nálunk nyaral! Hívja most a 06(20)534-2780-as telefonszámot!



2 megjegyzés:

  1. Leslie Tejlor a fészbukon: "Miért vagyok az ún. vitatkozás ellen? Sokan nem értik, és biztos vagyok benne, hogy írásom elolvasva sem fogják érteni sokan, hiszen a mai emberbe annyira beleégették, hogy vitáznia kell, (KELL!) akkor lesz felelős polgár, hogy ez kiszökött megfelelő medréből és elöntött mindent, amit nem kellene… Pedig ez csak az emberek közti megosztást mélyíti, és a megosztó személyek malmára hajtja a vizet, azokat élteti.
    Nos… Azért vagyok a vitatkozás ellen, mert azt tapasztalom, időrabló és leginkább értelmetlen. Mindenki elmondja a véleményét és minden marad a régiben. Ne legyen már senki annyira hiú, ne legyen eltelve saját hitétől, hogy azt képzeli, 30-40 (gyakran több) év tapasztalásait, hosszú idő alatt kialakult véleményeket meg tud fordítani, pár soros facebook hozzászólással… Az újonnan érkezők (elméletünket nem ismerők) legtöbb kérdése és ellenérve ismétlődik, azaz, ha visszaolvasna a kedves újonnan érkező, megkapná a választ. De azt nem akar… Személyre szabottan vár feleletet. Ám nyolcszázadszorra már kissé unalmas válaszolni… És nem hiszi el, hogy tényleg ugyanazokat a kérdéseket teszi fel, mint előtte már jópáran… „Na majd én jól behúzom őket a csávába a keresztkérdéseimmel” –gondolja talán.. De bizony nem így van 
    Minden (MINDEN!) poszthoz lehetne hozzáírogatni más véleményt, hogy „ez nem így van, az nem úgy van, ezt úgy tudom, hogy…” stb.stb. Ezek az okoskodó hozzászólások azért történnek, hogy a kommentelő a saját véleményét (nem, nem a tudását, hanem a véleményét) helyezze előtérbe, vagy próbálja dominánssá tenni. A reál tudásokon kívül minden csak elmélet, minden csak vélemény, így a többdiplomás nyelvészek is pusztán egy bizonyos elmélet hívei. Mindent lehet így és úgy magyarázni, mindenre van „bizonyíték”. Nagyon jó példa erre a Nagy Darwin vita az ún tudomány és a vallás, no meg a józan parasztész összevetése. (Youtube-on megtalálható) Ezt a kutakodó/nyitott csoportokban leginkább a diplomával rendelkezők hajlamosak elfelejteni és kőkeményen ragaszkodnak a tanult elméleteikhez és valamiféle furcsa erőtől hajtva próbálják megtéríteni saját hitükre a szerintük tudatlan embereket. Kérem, ne tegyék. Nem csak időrabló és viszályt kelt, de nevetséges és szánalmas is.
    Nézzük egy példán (HÁTHA érteni fogják) Ha valaki beleszületik egy vallásba, akkor több lesz-e azáltal, hogy elmegy más vallási közösségekbe és bekiabál egy-egy igehírdetésbe? Nem, nem lesz több. Nevetséges troll lesz. Nemde akkor fog inkább tovább fejlődni, ha a dőre vitákra fecsérelt idejét arra fordítja, hogy beül a különféle vallások igehírdetéseire és figyel? Avagy elolvassa a különféle vallások hitvilágát… Természetesen – ha valódi érdeklődés hajtja- lehet kérdezni: privátban. Természetesen lehet más véleménye – tartsa meg magának.
    És bizony így van ez a hozzánk hasonló keresgélő csoportokkal, politikai és egyéb hitrendszerekkel is. Azért szenteltem időt erre a pár sorra, mert várható, hogy a létszámmal növekedve jönnek még ilyen kezdetektől ismétlődő felvetések és ne kelljen újra- és újra leírni amit már ezerszer, de választ (persze neki nem tetsző választ) is kapjon az „érdeklődő”. Csak bemásoljuk ezeket a mondatokat és kész… Vagy megy Isten hírével, vagy megérti ..."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az internetes közösségi portálokon sok helyen folyó ostoba vita alátámasztja a fentiek igazát. Mégis szólnék a vita hasznossága mellett. Ugyanis a tudományos kutatást a vita viszi előre (ha az értelmes emberek között folyik, amire pesze gyakran nincs semmi esély).

      Törlés