2018. június 30., szombat

Gyulai honfoglalás kori csüngő "Lyukó ős" mondata


1. ábra. A gyulai honfoglalás kori aranyozott ezüstcsüngő két jelből áll: fent egy Lyukó, lent pedig egy ős hieroglifa



2/a. ábra. A gyulai csüngő Lyukó hieroglifája (balra és a székely írás "ly" (lyuk) jele (jobbra)



2/b. ábra. Czibor Imre alsópáhoki fazekas mester edényének vintage (másolat) napjelképe (balra) és a hettita (luviai) hieroglif írás "Nap" jele (jobbra)


A gyulai csüngő Lyukó jelének közepén van egy fizikai lyuk. Ez a körülmény a magyar nyelvre utal (mert a körbe zárt pont alakú jel csak a magyar hieroglif írásban jelent "lyuk"-at). A sumerben "kút, forrás", a kínaiban "Nap" az egyiptomi hieroglif írásban "Rá napisten" jelentése van ugyanennek a jelnek. Azért alakult ki e hieroglifa fenti jelentésbokra, mert az ősvallási elképzelés szerint a Nap az életfolyó forrása.

Ez a körülmény  (hogy a Lyukó jel közepén van egy fizikai lyuk) megfigyelhető a sztyepp régészeti leletein és a magyar népművészetben is. Nyilvánvalóan a magyar etnikumot jelzi (valamint azt is, hogy Árpád magyarjai minden ellenkező értetlenkedés dacára magyarul beszéltek).



3/a. ábra. A gyulai csüngő ős hieroglifája (balra) és a székely írás "us" (ős) jele (jobbra)



3/b. ábra. A sumer Samas "a napisten neve" szójel (balra) és a kínai írás "középső út" jele (jobbra) 


A gyulai aranyozott ezüstcsüngő ős jele a karácsonykor a Tejút hasadékában kelő napistent (az ősünket) jelképezi. Ezzel függ össze, hogy a kínai írásban e jelhez a "középső út" jelentés kötődik: a Tejút a kozmosz forgástengelyeként és égbe vezető útként rá is szolgál erre az elnevezésre. 











A veleméri műemléktemplom, amelynek két tanulságos rovológiai nevezetessége is megtekinthető


Amennyiben az őrségi szállás félpanzióvalőrségi szállás medencévelőrségi szállás SZÉP-kártyávalőrségi szállás Őriszentpéteren, netán az őrségi szállás Szalafőn keresőkulcsok mentén keres magának egy őrségi lakosztályt, vagy őrségi szálláshelyet az írástudomány és a szép táj mellé, akkor mi tudjuk ajánlani a legkedvezőbb megoldást! Az írástörténet és az őrségi jelkincs iránt érdeklődők  aligha találnak jobbat a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóháznál, e jellegzetes őrségi szálláshelynél, mert írástörténész által működtetett Cserépmadár szállás és Csinyálóház Veleméren is csak egy van. Hívja a 06(20)534-2780-as telefonszámot a rovológus által vezetett őrségi szállás lefoglalása végett!



Onogesius hun vezér szobra a Csinyálóház (egy különleges őrségi szállás) alatt áll és vár a Teremtővel való koccintásra



Édes fiam! Ha egy biztonságos helyet keresel nyaralás céljára, ahol a török idők óta nem járt felfegyverzett iszlámhitű, akkor Velemért ajánlom, abban a békés, erdőkkel koszorúzott, termálstrandokkal és tavakkal körülvett gyönyörű völgyben! www.csinyalohaz.hu www.cserepmadar.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése