2018. október 15., hétfő

A szlovén hátterű Doncsecz wikipedia-szerkesztő újra pusztítja a magyar kultúrát


1. ábra. A Szlovéniához csatolt Muraszombaton ma is áll a magyarok tízezreit halomra gyilkoló hóhérokat jelképező szobor, a közelében lévő Szapáry-kastélyt az elcsatolt terület magyar földbirtokaival együtt elvették (és a földosztáson csak a szlovének között osztották ki, azaz kifizetődött nekik a piszkos munka)


Az áldott emlékű Magyar Királyság független fennállásának ezer éve alatt nem volt példa a velünk élő szlávok, mint etnikum ellen indított pogromra. Megőrizhették és fejleszthették a kultúrájukat. A horvátokkal 800 évig éltünk együtt mintaszerűen a Szent László által meghatározott önkormányzatiság alapján. A magyar határok között alakulhatott ki, különülhetett el szláv testvéreitől és vált önálló nemzetté a szlovákság is. Miközben a franciák kiirtották a nemzetiségeiket, az Amerikába bevándorló nyugat-európaiak pedig az indián őslakosságot. 

A magyar humanizmus és kultúra e körben sohasem talált viszonzásra, vagy elismerésre. Az effajta emberi magatartáshoz ész és becsület, meg a több évezredes nemzeti kultúra háttere szükségeltetne. A szlávok a háború után rögvest a köreinkben tartott tömegmészárlásokkal ünnepelték a békét. Vadállati kegyetlenséggel, tízezrével irtották véreinket pusztán a magyarságuk miatt - mert kellett nekik a magyarok földje, háza, munkahelye. A csonka országban működő elvbarátaik a tágabb családom három ártatlan tagját ölték meg 1945 és 1950 között minden bírói eljárás nélkül, esetleg az ágyukból kirángatva és a lakásukról elhurcolva őket. Az első világháború után a szlovén területekről betörő rablóbandák a veleméri szomszédom ablakán is belőttek, hogy elvihessék a gazda disznait az udvarból. A nagymama feje feletti polcon lévő cserépedényt lőtték keresztül.



2. ábra. Muraszombat ugrásnyira van a lakóhelyemként szolgáló Velemértől és a véle szomszédos Szentgyörgyvölgytől, ahol 1995-ben előkerült egy 7500 éves, a magyar hieroglif írás jeleivel írt magyar szöveget hordozó tehénszobrocska (a világ legkorábbi, jól elolvasható, hiteles ásatáson előkerült írásemléke) - ami piszkálhatja egyes tömeggyilkos-önjelöltek közérzetét, hiszen  megnehezíti a magyarság történelmi jogainak letagadását


Nincs okunk abban reménykedni, hogy a helyzet azóta alapvetően megváltozott, jobbra fordult volna. 

Megtörtént, hogy egy muraszombati presszóba léptem a családommal és jól érthető Adjon Isten jó napot! köszöntéssel üdvözöltem a helységben lévő, kb. 40 fős vendégsereget. A magyar szó hallatára az addigi kávéházi zsongás dermedt csendre váltott és persze senki sem viszonozta a köszönésemet. Hosszúnak tűnő percek után odajött hozzánk egy csinos felszolgáló és udvariasan, kitűnő magyarsággal megkérdezte, hogy mivel szolgálhat.  Azóta is így lépek be az elcsatolt Muravidék presszóiba és eddig csak egyszer akartak megverni érte (Alsómarácon). Az egyik lendvai magyar ismerősöm arról tájékoztatott, hogy a fia kezét azért törte el egy szlovén rendőr, mert magyarul szólalt meg nyilvános helyen. A szlovénekből álló lendvai városvezetés azzal utasította el a magyarok - a kitűnő Zala György szobrászművész szobrának felállítását célzó - kérését, hogy ő külföldi volt, s külföldinek nem állítanak szobrot Lendván. Amikor a magyarok azzal érveltek, hogy hiszen Zala György itt született Lendván, arra az volt a válasz, hogy ez igaz, de akkor Lendva még külföld volt (ez az indoklás csak annyira logikus és etikus, mint egyes wikipédia-szekesztők érvelése). Van tehát egy ép ésszel megmagyarázhatatlan magyargyűlölet (ami Zala György szobra esetében antiszemitizmussal is párosult) a szlovének körében és félelemmel párosult megalázottság a szlovéniai magyarok soraiban. Egy lendvai magyar ezt a szlovén magatartást azzal mentegette, hogy ez egy első generációs értelmiség által vezetett nép. Nem értenek hozzá, de azért csinálják.

Egyesek csak a jelre várhatnak most is, amit talán majd az ukrán testvéreik adnak meg hamarosan. Addig is a magyar kultúra lenézésével, régészeti leleteink rovásírást hordozó felületének múzeumi lereszelésével, a rovásleletek wikipédiás szócikkeinek törlésével és tudománytalannak minősítésével tartják fenn a feszültséget és az ellenséges hangulatot. Ezt megfelelőnek gondolhatják a korábbi vérengzéseik igazolására, de az elkövetkező idők magyar-mészárló tömeggyilkosainak is erőt adhat. Van még magyar föld, lakás, munkahely és élet, amit el lehet venni.



3. ábra. A Bánffy Eszter által 1995-ben kiásott 7500 éves szentgyörgyvölgyi tehénszobor magyar szövege alaposan felbosszanthatta a wikipédia szerkesztőinek és az akadémikus "tudomány" képviselőinek egy magyar- és tudományellenes csoportját


E szentgyörgyvölgyi "disznót" (magyar értéket) már nem tudják elvinni a nagymama feje mellé leadott lövéssel, ehhez - úgy gondolhatják? - a "szabad" enciklopédia és a finnugrizmus inkorrekt eljárásait kell bevetniük. A befolyásos wikipédia-szerkesztő kör által meghirdetett és végrehajtott szócikk-pusztítás "tudományos" és etikai alapjaira jellemző, hogy Doncsecz beismerte: ő ugyan nem ért ehhez, de mégis törlendőnek gondolja. Nyilván felismerte, hogy ez a lelet milyen veszélyeket rejthet a bontakozó szlovén nemzeti identitás számára.  Azt dönti el ugyanis (azok számára, akik hivatkozási alapot keresnek a tetteikhez), hogy kié a területhez fűződő történelmi jog.  

Doncsecz wikipédia-szerkesztőnek és hasonszőrű társainak nem ígérnek jót a közel s távolabb fellelhető régi írásemlékek (amelyeket csak a tudományos érdekességük miatt próbálok meg elolvasni), mert azok is egy valaha volt magyar világról tanúskodnak. Ilyenekről számoltam be az alábbi cikkeimben:

Elolvasható avar püspöki szék Dalmáciából

Villach "világ" neve és a Tordos-Vincsa kultúra Bél ak ligatúrája




Visszatérve a Vince és Doncsecz szerkesztők által irányított wikipédiás szócikk-pusztításra, annak áldozatul esett a budapesti hun(?) jelvény szócikke is, amit a Vince nevű szerkesztő szerint a Magyar Nemzeti Múzeumból küldött levelek alapján végeztek el. Ezekben a soha közzé nem tett állítólagos múzeumi levelekben az szerepelt (Vince szerint), hogy a budapesti hun(?) jelvény nem jelentős emlék, ezért törlendő.  

Figyelmesen szemlélve a wikipédiában meglévő szócikkemet (amelyet eddig ismeretlen okból a tudománytalan kategóriába soroltak egyes wikipédia-szerkesztők), arra lettem figyelmes, hogy a Hungaryfirst-öt és a blogomat is több esetben forrásként használják (a személyes szócikkem forrásai között szerepelnek), sőt ez az adat (hogy az És a hét nyelvészeti kötetének minősítette a Magyar hieroglif írás c. könyvemet) szerepel az életrajzomban is, amit a szócikk forrásai között szintén megadnak. Azaz van forrás a vitatott állításra, nem szükséges új forrást kérni és nincs is elfogadható ok a könyvemről az És által adott megtisztelő minősítés hírének törlésére. 

Csakhogy a wikipédia szerkesztői a jelek szerint nem hajlandók elolvasni a már megadott forrásokat és szelektíven ítélik meg, hogy mikor lehet és mikor nem lehet forrás valamelyik sajtótermék és cikk. Az egyik esetben forrásnak tekintik, a másikban nem létezőnek. A dolog csak úgy logikus, csak úgy "érthető meg", hogy ami a magyar kultúra ősiségét és a köteteim értékét bizonyítja, azt szerintük nem lehet forrásként elfogadni. A szócikkem egészét azonban minden forrásolás nélkül is a tudománytalan kategóriában lehet tartani, egy ilyen súlyos besoroláshoz elég egy-két bevallottan hozzá nem értő szerkesztő puszta akarata. Ha bizonyítékokkal próbálok előállni a cikkeim és a köteteim mellett, akkor azzal hárítják el, hogy a wikipedia nem a tudományos viták terepe. Ez igaz, de az eljárás így végső soron azt eredményezi, hogy bevallottan hozzá nem értő magyar- és tudományellenes alakok terrorja működik a "szabad" enciklopédiában. Jó ezt megjegyezni arra az időre, amikor majd újra tarhálni kezdenek a wikipédia fenntartása érdekében.

Az egyetlen komoly ok, ami miatt a wikiszerkesztők törlik a hírt és a forrásait, csupán az lehet, hogy az És a nyelvészeti könyvek között tartja számon a könyvemet. Ez ugyanis cáfolja a wikipédia-szerkesztők által a könyvemre adott, (forrásolatlan, csupán a hozzá nem értésükön és gyűlöletükön alapuló) "tudománytalan" besorolást. Mivel a wikiszerkesztők hada együtt sem tud felmutatni hasonló írástani-nyelvészeti sikerű kötetet, mindenki előtt nyilvánvalóvá válik, hogy a "szabad" enciklopédiában túlságosan szabad tere van az ostoba és hazug wikipédia-szerkesztőknek.



4. ábra. A budapesti hun jelvény, amelynek nincs szócikke, mert Vince és Doncsecz szerkesztők, meg az elvbarátaik hamis indoklással kitörölték (azt állították, hogy érdektelen és nincs rá független forrás - pedig a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettesének igazolását csatoltam arról, hogy ez egy érdekes lelet, valamint több független forrást is megadtam)



5. ábra. A magyar online média reménysége, a Hungaryfirst közlése nem felelt meg Doncsecz wikipédia-szerkesztő ízlésének és kitörölte (pedig más állítás alátámasztására a Hungaryfirst ma is forrásként szerepelhet ugyanazon a szócikken)



6. ábra. A gyorsan változó wikipédia szócikkem egyik pillanatképe, amely a blogomra mutat (előzőleg kitörölték a hungaryfirst-re mutató linket, azzal az indoklással, hogy az nem biztonságos, ezt az érvet azonban csak ebben az esetben alkalmazták, másutt megmaradhatott forrásnak a Hungaryfirst)



7. ábra. A gyorsan változó wikipédia szócikkem másik pillanatképe, amely már a forrást hiányolja (előzőleg gondosan kitöröltek két forrást: a hungaryfirst-re mutató linket is, meg a blogomra mutatót is)



8. ábra. A gyorsan változó wikipédia szócikkem harmadik pillanatképe, ahol újra meg van adva mindkét forrás, ám azonnal letörölték ezt is


Ma már a wikipédiás/wikiwandos személyes szócikkemben közvetlenül nem olvasható, hogy az És a nyelvészet rovatban a hét könyveként említette a Magyar hieroglif írást. Azonban, ha az olvasó rákattint a források között szereplő életrajzomra, akkor mégis megtalálja ezt a hírt. Amit aligha lehet másként értékelni, minthogy a wikipédia-szerkesztőinek küzdelme a tények ellen, tökéletesen reménytelen, mert a hazug állításukat arról, hogy az életművem mindenestül tudománytalan lenne, még a saját szócikkükben sem képesek bizonyítani - hiszen a szócikk állításai nincsenek összhangban a saját maguk idézte forrásokkal. 


9. ábra. Így lenne becsületes a szócikk "Könyvei" rovata, éppen ezért törlik le azonnal a végét a wikipédia szerkesztői

E kérdést a wikipédia szerkesztői nem tudják ellenemre eldönteni tudományos és becsületes módszerekkel, csak az aljas eszközöket alkalmazó cenzúra és a géppisztolyok lehetnek a segítségükre. 


A szócikk vége

Amit a nyájas, nemzetét szerető, ám Trianont és a tömeggyilkosokat utáló olvasó annyiszor szúrhat be a "Könyvei" fejezet végébe, ahányszor azt a szerkesztők kitörlik. Hogy a legnehezebb agyú wikiwand-szerkesztő is megértse.

***

Ezt a kötetet az Élet és Irodalom az Írók Boltja listája alapján szeptember 7-én a nyelvészet rovatban a hét könyvének minősítette 
(forrás: 
http://hungaryfirst.hu/cikkek/2018-09-13/het-konyvei-kozott-emliti-az-es-magyar-hieroglif-irast és 
https://vargagezairastortenesz.blogspot.com/2018/09/a-het-konyvei-kozott-emliti-az-es.html és 
https://vargagezairastortenesz.blogspot.com/2017/12/varga-geza-irastortenesz-eletrajza.html ) 


Párbeszéd Doncsecz Ákossal

  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖👉😜
    VálaszTörlés
  2. Kedves Ákos! Örvendek a figyelmednek! Az üzenetedet úgy tekintem, mint ami megfelel a szellemi képességeidnek. Üdvözlettel: a szerző
    VálaszTörlés
    Válaszok




    1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
    VálaszTörlés
  4. A kedves hozzászóló, aki mintha kétvölgyi lenne, juttatta az eszembe, hogy jártam már vagy háromszor is Kétvölgyben, ahol a lakosság szlovén őslakosokra és vegyes betelepültekre oszlik. Az egyik ott élő betelepült ismerősöm kérdés nélkül elmondta, hogy az őslakosok körében a beltenyészet miatt sok a szellemi fogyatékos. Nem állítom, hogy ennek bármi köze lenne a fenti cikkhez, vagy az abban szereplő személyhez, esetleg a hozzászóló személyéhez, pusztán az eszembe jutott és morfondírozom a dolgon. Szeretettel üdvözlök mindenkit, aki nem érti a szentgyörgyvölgyi tehénszobor írásemlékét! Javasolt olvasnivaló: A borjú elbődülése, a finnugrista jelzőosztogatás és a tudományos igényű kritika https://vargagezairastortenesz.blogspot.com/2018/12/a-borju-elbodulese-finnugrista.html
    VálaszTörlés
    Válaszok




    1. Hát más erre azt mondaná, hogy kórházi eset, de én nem mondom, mert nem kórházi eset 😆 Történetesen csak azért nem, mert nem tudott jobbat kitalálni a sértegetésünkre 😂 Pedig, aki ekkora munkát elvégzett nem tűnhet akkora pancsernak, hogy ne jutott volna ékesebb dolog az eszébe, amivel bennünket dicsérhetne 🙂
      Amúgy hozzáteszem, hogy a nagynéném például egy magyarhoz ment feleségül, hasonlóan a szomszédunk is. Az egyik unokanővéremnek pedig horvát férje van. Amúgy meg rokonházasság nálunk nem dívó szokás, mindenki vagy helyből, vagy másutt talált magának párt, akihez nem fűzte semmiféle rokoni szál 🙂
      Amúgy március végén lesz majd könyvbemutatóm Kétvölgy (az első magyarországi, mert már eddig 3 külföldi volt) 🙂 Komoly ismeretségre tettem szert a könyvemmel, eddig már fél Európába eljutott 😉
      Törlés
    2. Kedves Ákos!
      A kétvölgyiek elmebeli állapota egy dolog, amit inkább a körzeti orvossal kellene megvitatnod. A te elmebeli (etikai és szakmai) állapotodat viszont a saját wikipédiás tetteid és érvelésed minősítik. Azt nem menti semmi.
      Törlés

Irodalom

Az akadémikus áltudomány parnasszusára emelkedett légyszarról a wikiwandos hazudozás kapcsán








11 megjegyzés:

  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖🖖👉😜

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ákos! Örvendek a figyelmednek! Az üzenetedet úgy tekintem, mint ami megfelel a szellemi képességeidnek. Üdvözlettel: a szerző

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. A kedves hozzászóló, aki mintha kétvölgyi lenne, juttatta az eszembe, hogy jártam már vagy háromszor is Kétvölgyben, ahol a lakosság szlovén őslakosokra és vegyes betelepültekre oszlik. Az egyik ott élő betelepült ismerősöm kérdés nélkül elmondta, hogy az őslakosok körében a beltenyészet miatt sok a szellemi fogyatékos. Nem állítom, hogy ennek bármi köze lenne a fenti cikkhez, vagy az abban szereplő személyhez, esetleg a hozzászóló személyéhez, pusztán az eszembe jutott és morfondírozom a dolgon. Szeretettel üdvözlök mindenkit, aki nem érti a szentgyörgyvölgyi tehénszobor írásemlékét! Javasolt olvasnivaló: A borjú elbődülése, a finnugrista jelzőosztogatás és a tudományos igényű kritika https://vargagezairastortenesz.blogspot.com/2018/12/a-borju-elbodulese-finnugrista.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát más erre azt mondaná, hogy kórházi eset, de én nem mondom, mert nem kórházi eset 😆 Történetesen csak azért nem, mert nem tudott jobbat kitalálni a sértegetésünkre 😂 Pedig, aki ekkora munkát elvégzett nem tűnhet akkora pancsernak, hogy ne jutott volna ékesebb dolog az eszébe, amivel bennünket dicsérhetne 🙂
      Amúgy hozzáteszem, hogy a nagynéném például egy magyarhoz ment feleségül, hasonlóan a szomszédunk is. Az egyik unokanővéremnek pedig horvát férje van. Amúgy meg rokonházasság nálunk nem dívó szokás, mindenki vagy helyből, vagy másutt talált magának párt, akihez nem fűzte semmiféle rokoni szál 🙂
      Amúgy március végén lesz majd könyvbemutatóm Kétvölgy (az első magyarországi, mert már eddig 3 külföldi volt) 🙂 Komoly ismeretségre tettem szert a könyvemmel, eddig már fél Európába eljutott 😉

      Törlés
    2. Kedves Ákos!
      A kétvölgyiek elmebeli állapota egy dolog, amit inkább a körzeti orvossal kellene megvitatnod. A te elmebeli (etikai és szakmai) állapotodat viszont a saját wikipédiás tetteid és érvelésed minősítik. Azt nem menti semmi.

      Törlés
    3. Nagyon élvezem, amikor ilyet olvashatok Magától 🤣

      Törlés
    4. Szóra sem érdemes. Nem azért írtam.

      Törlés
  5. Tenki Zoltán: "Ma már nagy barátaink a szlovének, de kétes múltjukat akkor sem hajlandóak megtagadni. Jó politikus módjára kivárnak, hogy újra megforduljon a szél, és elmondhassák; mindent megtettünk, hogy semmi se változzon!😏

    Varga Géza: A magyaroktól elvett földeket azonnal kiosztották maguk között. Cserébe esetleg le is mészároltak néhányat a magyarok és a németek közül. S az ostoba gyűlölködésük a mai napig pusztít. Ha máshol nem, hát a wikipédia lapjain.

    VálaszTörlés
  6. https://hu.wikipedia.org/wiki/Doncsecz_%C3%81kos

    VálaszTörlés