2019. november 8., péntek

Előadásom a Természettudományi Múzeum "Attila örökösei" kiállításáról a felvidéki Völgyben

A Bernert Zsolttal, a Természettudományi Múzeum főigazgatójával beszélgetek az Attila-kiállításukról c. cikkemben már beszámoltam a megnevezett kiállításról. 2019 november 7-én Bene Ferenc felvidéki vállalkozó meghívásának is eleget tehettem a Völgy-ben, ebben a nagyszerű őstörténeti-néprajzi alkotótáborban. Az előadásomat a szervező feltette a fészbukra, ahol egy nap alatt hétszázan tekintették meg.

Az olvasó is csatlakozhat hozzájuk, ha az alábbi címre kattint.



1. ábra. A kunbábonyi avar kagán sírjából előkerült magyar mondatot magyarázom










A magyar írástörténet kutatását támogatja, ha nálam nyaral a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóházban, egy hiteles őrségi parasztházban 




veleméri Cserépmadár szállás kertjében, kávé mellett


Amennyiben Ön az őrségi szállás félpanzióvalőrségi szállás medencévelőrségi szállás SZÉP-kártyávalőrségi szállás Őriszentpéteren, netán az őrségi szállás Szalafőn szempontok alapján keres magának őrségi lakosztályt, vagy őrségi szálláshelyet, akkor nálunk megfelelő terepet talál. Az írástörténet és az őrségi jelkincs iránt érdeklődők csak itt és csak nálunk kaphatják meg ezt a szellemi csemegét. 



Egy jellegzetes szobabelső a veleméri Cserépmadár szálláson




2 megjegyzés:

  1. Az avar kagán megnevezés indított bejegyzésre. Rudnai Egyed Atilla trilógiájában olvastam Tudun hun fejedelemről, és azóta sem tudok többet róla, pedig ő Atilla maradéka volt a Felvidéken, és írtak is róla a korabeli egyházi oklevelek. Az más kérdés, hogy mindent meghamisítottak magyarfób vakolók, hogy még a nyomait is eltüntessék történelmünk írásbeliségének. Ritka kivétel Varga Géza, aki tényekkel igazolta I. István rovásemlékeink megsemmisítésének hamis teóriáját. Írtani kell a gazt és a finnugri-bigrisok tevékenységét le kell leplezni, ahogy ezt teszi Varga G. Tanár úr.

    VálaszTörlés